lördag 19 december 2020

Jullov 2020.

Då var sista arbetsveckan i år för mig avklarad och arkiveras härmed under kategorin "Skitvecka"....en av de mest jobbiga veckorna på länge. Inte nog med att jag alltid sista veckan innan lov helst vill låsa in mig på toaletten på morgonen och inte komma ut förrän vid hemgång...jag summerar:

Tisdag:  18 frånvarande av personalen.

Onsdag: 27 frånvarande av personalen.

Torsdag 25 frånvarande av personalen.

Mycket pga covid-19 naturligtvis men det finns andra orsaker också, finns att läsa i Läraren.se och lite varstans....sammanfattningsvis kan man beskriva det som en katastrof....fy för den lede...återstår att se vad utredningen leder fram till.

 Men nu är det jullov för mig, har ju tagit ut en del semesterdagar, om jag ska orka med vårterminen behöver jag ladda batterierna ordentligt, vårterminen lär väl bli som den blir med tanke på allt.

Men några pepparkakshus blev det iallafall på skolan, mitt i allt kaos så håller vi på traditionen, här byggs det pepparkakshus även om jorden står på ruinens brant eller en meteor är på väg att krossa vår värld...skam vore väl annars ;)


Inte så pjåkigt tycker jag.

Skumtomte på taket borde väl alla ha i juletid ;)

Men nu ska jag ta och kika på senaste tillskottet i min DVD-hylla, ja, jag vet att man kan streama men det är inte samma grej.
En klassiker från  80-talet....mitt årtionde som format mitt film/serieintresse. 
På återseende alla, ha en skön helg.
 

 


 


5 kommentarer:

Ingrid sa...

Så roligt att ni orkade genomföra byggandet av pepparkakshus i år också. De ser ju jättefina ut!
Ha en fin fjärde advent!
/Ingrid

Znogge sa...

Kanske är det just i sådana här tider som traditionerna behövs mest! Själv tror jag det. Att något är normalt i alla fall.

Ja, nu behöver vi vara lediga för att ladda batterierna. Att jobba på en skola är knappast något som förknippas med avkoppling...

Trevlig adventshelg!

BP sa...

Suck, suck, suck! Vilken bedrövlig och rentav farlig arbetsmiljö. Du kan verkligen vara glad att du fick din semester beviljad. Känn dig lyckligt lottad för sjuksköterskorna i Västra Götaland fick inte ta ut sina semesterdagar, trots att de hade beviljats för länge sedan. Jäklar C-19!!! Ja, egentligen kan man svära lika högt över Göteborg Stads besparingar inom skolvärlden också...
Skrattade gott åt det första pepparkakshuset - det är lika kaotiskt som resten i din skola. Hus nummer 2 är min favo. Sista "kåken" är ja, vad ska jag säga - less is more;-)
Njut nu av långledigheten:-)

Ditte sa...

Grattis till ett välbehövligt jullov. Och fint med din semester beviljad. Den behöver du verkligen. Illa skött av Göteborg att inte ta hand om sin personal. Bedrövligt.
Ler när jag ser pepparkakshusen. Vet att jag under säkert 20 år bakade olika konstruktioner med mina elever. Det kunde vara husvagnar, hus, bilar, slott -ja det mesta. De fick rita först och bygga i papp. Så småningom blev det deg. Men ofta var dekorationerna så tunga att hållbarheten på taken inte blev den bästa. Och mina brännskador när jag springa till ett annat hus för att limma ihop med smält socker. Övergick efter hand till att eleverna fick limma med kristyr. Minnen!
Önskar dig nu det bästa och en fin helg.

Ama de casa sa...

Fy sjutton vilken hemsk arbetsmiljö för både personal och elever! Förstår att du är glad över din långledighet nu.

Pepparkakshusen var roliga :-) Skönt att vissa traditioner består trots att vi befinner oss i "dessa tider".

Ha en fin fjärde advent!