söndag 27 december 2020

Vanlig söndag igen....

 förutom det att jag inte ska till kneget imorgon, tacksamheten är enorm här, gillar ju inte att arbeta på måndagar alls, men hade den dagen inte varit arbetsdag så hade jag inte gillat tisdagar heller...så är det ju.
Helst vill jag väl inte arbeta alls naturligtvis men taket över huvudet ska betalas, maten ska upp på bordet, systembolaget ska ha sin del och snusfabrikanten likaså ;)
Arbetar således ett tag till, förmodligen tills jag går bort till de sälla jaktmarkerna någon gång långt in i framtiden.
(Hoppas mitt barskåp är tomt då, vore ju ett sjuhelsikes slöseri annars) 

Skämt åsido då förstås lite halvt om halvt, söndagen här vigs åt att helga vilodagen, enda avbrottet i denna vilodag består av leverans från Mat.se inför nyårsafton.
Mycket tillbehör levereras inför nyår denna gång därifrån, i god tid för en gångs skull.
Nyårsmaten är redan i frysen, kalkon så som traditionen bjuder hos Herr och Fru Guldkrycka. 

Men nu är förrätten serverad här, ha det bäst.

 

7 kommentarer:

Znogge sa...

Jag hade gärna också avstått från att arbeta men räkningarna trillar ju in så det är bara att ta sig till gruvan när plikterna kallar. Men några dagar till tänker jag vara ledig.

Ha det gott!

BP sa...

Ja tänk Guldkryckan att jag jobbade två år extra, för jag älskade mitt jobb. Gissar att du funderar på att sluta två år tidigare istället. Tycker det är så synd när man inte trivs med sitt arbete. Å om jag ska vara ärlig så förstår jag dig helt och hållet. Miljön du jobbar i är ju farlig, i dubbel bemärkelse. Å det är det inte värt att bli smittat i som du blev.
Så du har kalkon som tradition på Nyårsafton. Jätteroligt! Vi har väl hummer som tradition sedan många år tillbaka.
Mat.se verkar kunna hålla leveranserna. Läste att ICA och några till kunde inte leverera i tid ens till jul, trots att folk hade beställt varor redan i mitten av november.

Ditte sa...

Jag trivdes väldigt bra med mitt jobb med slutade när jag var dryga 61. Å andra sidan gjorde jag en del gästspel tillbaka i Peking och jobbade ett tag på en svensk skola i Thailand och med lite frilansuppdrag utöver det. Strax därefter blev det en del resejobb....Men jag har kunnat välja när och om jag velat jobba och således ägt min tid.Resejobben har jag kvar men de har legat nere det här året men vet att jag är uppsatt på en hel del till nästa år.
Fint att nyårsmaten är i hamn - Drycken också hoppas jag-
Önskar nu dig och fru Guldkrycka en fin kväll.

Lotta sa...

Vi hade också alltid kalkon på nyårsafton då jag firade med barnen då de fortfarande bodde hemma. Gott som tusan. I år ska jag fira in det nya året på jobbet som så många andra år. Har jag tur så har de sparat lite mat från dagens middag, annars blir det knäckebröd med ägg. Gott det också. Jag ska jobba fem år till, men barnen tror att jag kommer att jobba några år till :-) Vi får vel se vem som har rätt. Jag börjar med fem iallafall.
Kämpa på!

Ama de casa sa...

Snygg framförhållning med nyårsmaten där :-) Här har vi planer på att gå ut på lokal med vänner och käka buffémat med bordsservering. Om nu planerna håller, i dessa tider får man allt vara tämligen flexibel.

Ha en skön ledig måndag!

Veiken sa...

Tyvärr finns det hela tiden en massa utgifter som man ska släpa ihop pengar till. Jag vet att ni har det riktigt tufft i den stadsdel du arbetar i, men nu har dom lovat att det ska bli bättre. Dags att infria det löftet.
Ja det skulle ju vara ett elände om barskåpet är fullt när den tiden kommer! :)
Nu önskar jag dig och Fru Guldkrycka ett finfint 2021! God mat får i på nyårsafton, den saken är säker!

Susjos sa...

Jag skulle helst slutat jobba igår om jag fick! Sen vi flyttade till nya sjukhuset har det bara blivit sämre, jag är nöjd med mina slitsamma år inom landstinget. Men måste vänta två år till innan jag kan gå i pension, men har väl egentligen inte råd att gå då vid 62 års ålder, pensionen blir ju inte stor, men vete tusan om jag orkar vara kvar till 65!?

Ser fram emot en ledig vecka nu i alla fall! Så bra att ni laddat med mat och dryck, vi hoppas hålla oss friska så vi kan checka in på hotell här i stan, nåt kul vill man ju göra i dessa tider!
HA det gott!