söndag 17 januari 2021

Söndag den 17/1 2021.


Får väl bli en snus här då så att man kan få lite inspiration till att skriva färdigt detta blogginlägg.
Suttit en stund och skrivit, raderat, skrivit nytt och sedan raderat igen, men snus är ju snus, det brukar fungera ;)
Att arbeta på en skola är ju på gott och ont, hos oss är det väldigt mycket på "ont" just nu.
Besparingarna är ju en sak som gör ont, det är "kidzen" som får betala priset mest egentligen men även vi som arbetar där drabbas ju.
Vi kan inte längre ha personal i korridorerna då vi är för få, "flugornas herre" råder i korridorerna till stor del emellanåt.
Inte optimalt alls, ren katastrof på ren svenska.

Men nu har vi tydligen fått fyra nya förmågor bestående av nya lärare, fast vi har väl tappat två om inget där förändrats så då är vi på plus två.
Fast inför läsåret tappade vi ju femton personal, ja, fram med miniräknaren gott folk, vi är på minus så det "visslar om det".  
Tur att de flesta kidzen dock vet hur man ska bete sig annars hade det gått helt åt helvete.
 
 Men nu ska söndagen avverkas, städning av kök åtog jag mig denna förmiddag, "Houda" levererade igen ;)
Nu ska bara middagen förberedas sen skiter jag i hushållssysslor oavsett vad det handlar om, så det så.


 Jag och Ozzy önskar er alla en fin avslutning på helgen.


10 kommentarer:

Åke sa...

Kan inte barnens föräldrar komma och vara i skolan då? Jag menar om dom inte kan uppfostra dom?

Susjos sa...

Jag kan inte ens tänka mej hur j*vligt ni har det i skolan, imponerad av alla som jobbar i skolvärlden. Å synd om kidzen är det ju också!
Hoppas det löser sig till det bättre!
Njut nu av söndagkvällen!
HA en bra start på veckan!

http://kraka.moah.se sa...

Skolan är verkligen en värld för sig själv. Det behövs fler vuxna, för jag tror inte på idén om att föräldrar ska komma och styra upp. Föräldrarna har väl egna jobb och har de inte det så är det ändå ingen självklarhet att de är pedagogiskt lämpliga. Det finns oftast en anledning till att barn inte är "uppfostrade" och man ökar på bördan än mer för lärarna om man dessutom ska ha dit dessa föräldrar som av olika anledning ligger minus vad gäller socialt kapital.

Ha en fortsatt skön söndag, än är det några timmar kvar innan det är måndag.

LillaSyster sa...

Fina katt!
Ja det är sorgligt att alla inte vet hur man uppför sig....
Jag säger bara in med mer folk redan i småbarnsgrupperna på förskolan, det är där grunden läggs för föräldrar vill ju helst inte ta något ansvar utan lämnar ju helst bort barnen.....varför skaffar en del barn- det undrar jag över.
Hoppas att ni får upp personalstyrkan snart.

BP sa...

Ja, inte skulle jag söka mig just till din skola om jag vore lärare alltså. En himla tur att jag inte är det. Det är så trist att läsa hur det är i din skola och i många andra "problemskolor" också för den delen. Ser ingen direkt ljusning heller måste jag säga. Det som är tristast är ju att de väluppfostrade "kidsen" blir lidande. Nej, usch!

Njut av en lugn söndagskväll nu. Tror du behöver den nog innan det brakar loss igen imorgon.

Ditte sa...

Så trist med denna arbetsmiljö. Men varför ska det nu vara så svårt för en del elever i Sverige att sköta sig. Och varför ska de inte sköta sig? Begriper inte detta. Det är en förmån att få möjligheten att gå i skolan och det är en konstig syn att man som förälder inte kräver att deras ungar sköter sig.
Men en bedrövlig arbetsmiljö är det.
Önskar dig nu en kväll utan jobbtankar.
Ha det så bra du kan.

Ama de casa sa...

Låter verkligen inte som en trevlig arbetsmiljö och situation. Hoppas ni får ytterligare förstärkning så det går lättare att styra upp bråkstakarna som sabbar för större delen av eleverna som sköter sig.

Härlig bild på Ozzy :-)

Ha det fint!

znogge sa...

Skolan är en tuff arbetsplats och då arbetar jag ändå i ett lugnt område. Trots det händer det ett och annat och pandemin gör det inte bättre. Tufft med så stor personalomsättning kan jag förstå. Varenda person behövs helt enkelt, den saken är säker.

Ha en bra start på veckan!

Veiken sa...

Jag blir lika arg varje gång man drar ner på personal i skolorna. Efter 30 år i
förskolan och från att ha guldsits till inga marginaler så vet jag. Det har dessutom blivit värre sedan jag slutade! Stackars barn och vuxna!
Du gör ett kanonjobb!

Lotta sa...

Det är tjugo år sedan jag slutade att jobbade i skolans värld. (Inte bättre i äldreomsorgen)Ingenting har förändrats, de var lika dant då och säkert är det precis som nu om tjugo år.
Slutade inte du snusa förresten :-)

Ha en bra onsdag!