lördag 20 februari 2021

En liten snus....

så ska man väl kunna kunna få till ett nytt inlägg på denna blogg.
 
Bästa frukosten ju, isvatten och snus ;)
 
Igår tillagade jag och frugan lasagne i ugnen här, barnbarn på besök och de måste ju utfodras enligt barnkonventionen.
Bäst att göra det så man inte får UNICEF på sig.
 Gott var det hur som helst, fast den äldsta där är ju redan 18 så honom hade vi inte behövt utfodra, men vad gör man, han var ju hungrig stackaren ;) 

Men nu ska en lördag avverkas så som sig bör, vi ska ta oss ner till post nords utlämningsställe här i området och skicka vidare ett paket som vi först ska hämta ut, en ny jacka till äldsta dottern.
En födelsedagspresent i förskott, eller om det var i efterskott, minns inte riktigt i skrivande stund.
Kallt som sjutton där hon bor och när inköp av ny jacka kom på tal i veckan så lovade vi fixa det.
Varför inte?


Undrar förresten när folk i kollektivtrafiken kommer att börja använda detta fullt ut, såg knappt en enda i torsdags när jag åkte hem som bar en sådan.
Kommer nog att få undra tills coviden är över, antar jag.
Jag ska väl inte gnälla, men jag bara undrar.
Jag är inte sur, inte ens besviken, jag bara undrar?
 
Ha en fin Lördag alla.



 

  

11 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag gillar att åka buss och här på Gotland åker man dessutom gratis när man passerat de 80 åren, så jag hade planerat in mycket bussåkande. Men det sket sig givetvis. Inte en enda busstur har det blivit sedan i mars 2020.
Försmädligt som attan!
Ha en skön helg!
/Ingrid

Carola sa...

Både ungarna och jag är duktiga på att använda munskydd i kollektivtrafiken numer. Kan iofs tycka att munskydd borde vara gratis, de är ju svindyra med tanke på att man slänger dem efter en användning! Vi hade dock tur, maken fick köpa billigt på sitt jobb, exakt samma som säljs på apoteket till en femtedel av priset. Men ja, de borde vara gratis.

Znogge sa...

Undra har man all rätt att göra. Själv använder jag munskydd ofta och det är fler och fler som gör det här. Hur det är i kollektivtrafiken vet jag inte för jag kör själv. Hoppas i alla fall att så många som möjligt anammar rekommendationerna.

God lördag!

LillaSyster sa...

Det var en näringsfattig frukost....
Men du kanske ff var mätt på lasagnen =)

Veiken sa...

Den frukosten får du har för dig själv, fast isvattnet kan jag tänka mig!
Självklart åker en lasagne ner om man är 18 år och hungrig. Dom är bottenlösa i den åldern!
Jag har inte åkt kollektivt på mer än ett år, men använder munskydd när jag handlar mat!
Trevlig helg!

Susjos sa...

Mysigt at få bjuda barnbarnen på lasagne! Såklart även den myndige 18-åringen.
Isvatten och snus...ja vi har olika frukostvanor, hihi!

Är inte ute och åker så mycket kollektivt, så jag vet inte riktigt hur stockholmarna sköter sig, men jag tror faktiskt att de är rätt bra. Numera är det väldigt vanligt att se många med munskydd på Mall of scandinavia, där inne är det som tur mycket space, så man komme rint enära varandra. Värre är det på vårt lokala Hemköp, där ska man undvika att handla på eftermiddagarna, och inte en fredag eftermiddag, mycket småbarn och trångt i butiken!
De få gånger jag åker buss hem på morgonen så har alltid någon av de få passagerarna munskydd, sist var vi tre stycken i bussen och en bar munskydd ( inte jag dock! )
Apropå pasta så är det nästan godast med spagetti och hemgjord köttfärssås, det lagade jag igår!
Snart dags för mello, hoppas du och frugan sitter klistrade, och så hejar vi på Charlotte Perrelli!
Ha en trevlig kväll!

BP sa...

Vi har snarlika frukostvanor du och jag, men så är vi ju också rökare båda två;-) 50% Brämhults och 50% isvatten för min del. En cigg istället för snus. Väldigt hälsosam frukost enligt mig som jag kört med i decennier;-)

Munskydd - ja... Åker ju inte kollektivt själv längre, men min bästis Yvonne har berättat att det är otroligt få som använder munskydd. Här i Täby Centrum är det inte många heller som använder munskydd. Själv... ja, jag håller avstånd och går till centrum efter lunchrusningen. Så...

Ha nu en fortsätt fin helg. Gissar du tittar på Mello;-)

Ditte sa...

Snuset hoppar jag över. Men mycket isvatten går åt under dagen. Har funderat på om jag fått diabetes. Men svart kaffe vill jag ha till frukost med yoghurt, hemhjord müsli och gärna en smörgås på grovt bröd men skinka, stark ost, tomat och gurka. Men påläggen kan variera.
Kan tänka mig att lasagnen försvann som en avlöning hos barnbarnen även i modell äldre.
Vad gäller munskydd så tycker jag att det jag ser av stockholmarna så är de hyfsat bra på att använda dem. I alla all där och när jag rör mig. Åker i alla fall kommunalt ett par gånger i veckan. Men utanför rusningstrafik. Men visst är det bar att komplettera med rejäla avstånd där så är möjligt.
Önskar dig en fortsatt bra helg.

Lotta sa...

Jag har inte åkt buss sedan pandemin bröt ut. Men jag ser att en del använder "sådana", tyvärr sällan att busschauffören gör det. Nu får vi hoppas att C-19 lugnar ner sig lite. Sportlov hos oss kommande vecka.
NU blev jag sugen på lasagne, blir alltid såååå hungrig när jag jobbar natt. Jag får ut i kylskåpet och rota runt lite, hoppas jag hittar något gott
Önskar dig en finfin söndag :-)

Mia sa...

Lasagne, ja, det har jag faktiskt aldrig gjort till mina barnbarn. Tack för ett bra tips! Jag har litet svårt att variera mig när de är på besök, det är en hel del de inte alls är intresserade av!

Munskydd eller inte munskydd. Ja, jag har inte åkt med kollektivtrafik sedan februari 2020 - men jag ifrågasätter hur mycket de hjälper och hur mycket falsk trygghet folk invaggas i. Rätt använda hjälper de kanske en del, men väldigt många lyfter på dem, drar dem upp o ned. Sitter de tätt mot ansiktet? Hur kasseras de osv.. Jaja, var och en blir salig på sin tro. Och skulle jag resa kollektivt och rekommendationerna säger man ska ha munskydd så skulle jag foga mig...

Ha en bra söndag!

Ama de casa sa...

Haha! Snällt att utfodra 18-åringen också, även fast ni inte behövde :-D

Jag tror inte att munskydden kommer att användas av alla hos er förrän dom tar i med hårdhandskarna som här - dryga böter vid slarv. Pengarna talar, som vanligt...

Ha en skön söndag!