lördag 27 mars 2021

Lördagsnöjet...

har väl inte varit överväldigande direkt, ut med soporna och sedan lite film, mer än så blir det inte.
Grått och trist  är det ju och i största allmänhet har det väl varit en "pissig"  dag om man så uttrycker det.
Vaknade ju för säkerhet skull också redan innan sju på morgonen, även en "pissig" dag ska väl utnyttjas så mycket det går. ;)

Har funderat på att laga den här klenoden som jag en gång i tiden ärvde efter far, en prydnad har det väl varit de sista 50 åren eller mer, antar att det får förbli just en prydnadssak men man kan ju fixa till den lite iallafall.
Jag gillar ju gamla grejer på många sätt, historien bakom och vem som använt det.
Den här vet jag dock inte vem som använt eller haft, den bara stod där när vi tömde lägenheten.
Kanske något min farmor använde, jag vet inte men den kan ju ha köpts in av far min som också gillade antikviteter och gamla grejer.
Får väl höra med släkten på den sidan vid tillfälle.

Men nu får ni ha en fin lördagskväll alla med lets dance ;)



9 kommentarer:

http://kraka.moah.se sa...

Åh, så roligt med en spinnrock! Laga den och lär dig spinna! Det är säkert roligt. Jag har spunnit med slända (en sån som Törnrosa stack sig på) och det är verkligen roligt att prova på gamla hantverk.

ha en trevlig lördagskväll. Även en pissig dag behöver ett värdigt avslut.

LillaSyster sa...

Fixa du till spinnrocken, det tycker jag. Det ligger mycket hantverk bakom själva tillverkningen =)

Ditte sa...

Så roligt med spinnrocken och kanske kan du fixa till den på något sätt- Och en historia att berätta har den ju absolut. Kanske kan du få veta mer-
Är vädret trist så hamnar ju humöret också ofta på den grå sidan-
Här blir det Let´s dance. Men jag nöjer mig med att titta idag.
Trevlig kväll.

Ingrid sa...

Spinnrockar är fina och det stod en på vinden på Stenstugu. Jag undrar vart den tog vägen??
Ha en fin fortsättning på helgen!
/Ingrid

Susjos sa...

Wow en spinnrock, då tänker man ju på Törnrosa!
Hann se lite av Lets dance efter att ha kommit hem från "krogen", de stänger ju tidigare numera.
Ha en skön söndag!

BP sa...

En pissig lördag, det var väl synd och oschysst mot dig tycker jag;-) Här sken inte solen direkt heller, men det var helt okej väder utan regn. Å att vakna före klockan sju på morgonen har nog inte hänt mig sedan jag pensionerades;-)

Spinnrocken - din ser äkta ut. Det var ju inne med spinnrockar som utsmyckning på 1970-talet. Så jag köpte en på en loppis. Vet inte om den var äkta eller fejk, men som utsmyckning var den lika oslagbar som din.

Fixa till den - ja, det gjorde jag med den jag köpte på loppis. Kan lugnt säga att den var finare innan jag tog fram pensel och färg...

PS. Zappade och kom (av misstag) fram till tv4 när Martin Mellin skulle dansa. Minns honom från Robinson. Han var himla snygg då och är det faktiskt fortfarande. Om han kan dansa vet jag inte, då jag inte har den blekaste om dans... heller;-) Men ögongodis var han måste jag säga. Tänk att ha en sådan läcker kropp. Men så är han ju (fortfarande) ordningspolis också. De måste ju träna regelbundet. Han kan inte ha varit alltför ambitiös eller duktig som polis. Men så satsade han kanske mera på att vara gift med Camilla Läckberg;- ) DS.

Ama de casa sa...

Vilken fin spinnrock! Både min farmor och min moster hade spinnrockar fast dom användes inte.

Jag har bara sett resultatshowen nu på morgonen och jag tycker att det var rätt person som åkte. Men vad dom hade sabbat det programmet! Jag brukar titta på resultatshowen på morgonen efter och är då ute efter snabbrepriserna för att sen få veta resultatet och se hela programmet senare... En del saker VAR faktiskt bättre förr!

Ha en skön söndag!

Znogge sa...

Så fint med en spinnrock och nog vore det kul att veta vem som har använt den. Perfekt om du kan fixa till den så att den fungerar igen.

God söndag!

Carita Liljendahl sa...

Visst känns det så ibland i denna vardag - man gör inte så mycket annat än går ut med soporna :-)
Jag har jobbat hemifrån sedan 2016, så mig tynger inte de finska coronarestriktionerna direkt på något sätt. Men man får hitta guldkornen i vardagen, som en gammal spinnrock :-)