torsdag 25 mars 2021

Snart är det påsk igen.

Inte utan att jag längtar dit, inte bara för att ungarna på kneget har lov och man kan pyssla med vettiga saker istället ;)
Men för mig har alltid påsken varit något som påminner mig om idyllen som skapades av min familj, tänker då på maten mest, den där religiösa biten fanns ju också på den tiden men maten, jag upprepar: MATEN.

  • Sillen.
  • Syltan.
  • Revbenen.
  • Svagdrickan, utbytt till påskmust här.
  • Brödet.
  • Äggen.
  • mm.
  • mm.
Ni känner ju mig vid detta laget, mat, det är mitt liv det se ;) 
Blir ju att beställa hem påskmaten snart här, mathem.se får stå för leveransen denna gång då coop redan har levererat en beställning för denna månaden.
Vi brukar ju dela upp det så mellan oss jag och frugan.
Alla sätt är ju bra utom de dåliga ;) 


Kvällens begivenhet, bästa ubåtsfilmen någonsin.

Ha det fint.

6 kommentarer:

Ingrid sa...

Påskmaten är så god, för att inte tala om godiset.
Das Boot har jag sett några avsnitt av, men inte fallit för direkt.
Ha en skön torsdagskväll!
/Ingrid

BP sa...

Påsk är absolut min favo högtid, och då är jag egentligen inte mycket för högtider. Jo, maten spelar också roll, men för mig är det mera tanken att hela våren och sommaren ligger framför en. Ljuset har vid det här laget återvänt och allt är mera positivt, trots C-19.

Så ni har bara två matleveranser per månad, eller!?

Das Boot ringer en klocka. Gick den inte som tv-serie för ett eller två år sedan. Minns att ag såg flera avsnitt och gillade serien.

Ditte sa...

Vad gäller högtider så är det inte min starkaste gren. Och inte heller vad gäller den ev. maten som kan höra till heller. Tycker det i Sverige i stort sett är liknande mat vid alla högtider. Julskinkan blir påskskinka och julmusten blir påskmust. Kanske är den luftfisken bara för jul.
Men det bästa är ju att man kan välja och köpa hem och äta det man vill. Vad gäller ägg så äter jag ju det hela året om ett par gånger i veckan. Oavsett påsk eller inte.
Viktigast är ju att man äter det man tycker om att att man kan njuta av sköna dagar och ledighet. Och att våren är på väg.
Das Boot har jag sett ett par gånger och den är riktigt bra.

Önskar dig en bra sista jobbdag.
Ha det allra bäst.

Susjos sa...

Visst är maten det bästa med påsken, hihi! Här lutar det mot att beställa hem en enklare påskbuffé, för att stå i köket och laga maten det gör jag inte, ska nämligen jobba i påsk, min man också, men hoppas ungdomarna kan komma över på långfredagen på lite mat!
Das Boot känns igen, det är väl den äldre långfilmen du har,från början av 80-talet? Minns dock inte om jag sett hela filmen?
Ha det gott!

Ama de casa sa...

Min påsk-matlista ser snarare ut såhär:
- godis
- godis
- godis
- godis
- åsså kanske lite tapas
:-D

Den filmen är verkligen jättebra!

Ha det gott!

Znogge sa...

Nu har jag påsklov och är ledig tio dagar vilket känns otroligt skönt. Din påskmat är inget för mig men det finns ju annat att satsa på! Själv älskar jag marsipan så jag hoppas på att det blir några delikata godbitar ;-)

Ha en fin lördag!