tisdag 27 april 2021

Lite om datorer och om leverans av krukorna.

Så har jag då försökt "snabba upp" datorn lite med ett program som är avsett för att "ställa allt tillrätta" i en dator.
Sådant höll jag på mycket med förr i tiden, intresset för att lära sig hur saker i en dator fungerade var ganska stort då och jag lärde mig mycket.
Idag har väl utvecklingen sprungit ifrån mig lite på det området men lite kan jag ännu iallafall ;)
 
Men kommer jag att lyckas här med "uppsnabbningen"?
Nja, ytterst lite verkan kommer det väl att ha, den är fem år gammal nu och det sätter sina spår i en dator.
Men jag är ju envis till naturen, något år till ska jag nog kunna klämma ur denna maskin. ;)

Idag kommer våra nya krukor som vi beställde i förra veckan från "Nordicnest" och mellan 17.00-22.00 ska de levereras av budbee, om det inte blir för sent med leveransen så blir det väl att plantera "någonting" som frugan har kvar därute på köksbordet.

 
 Zillen hjälper till, honom kan man lita på ;)
 
Ha en fin kväll nu allihopa.

8 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Jorå, jag har allt bråkat med datorer i mina dagar också. En gång i tiden var jag driftsadministratör och hade hand om kablar och nätverk.
Sedan kom jobbat att innehålla Internetsupport för hela Sverige med den nya e-legitimationen som kom så att man kunde fylla i sina blanketter digitalt.
Numera har jag dragit mig tillbaka en del...
Hoppas krukleveransen kommer i stabilt skick, kul med nytt ju!
Soliga hälsningar från Lisch (Lidköping)

Ingrid sa...

Jag har fått hjälp några gånger att snabba upp datorer, men min erfarenhet är att den där uppsnabbningen ofta är kortsiktig. Efter ett tag blev de lika slöa igen.
Trevlig kväll!

Znogge sa...

Dagens datorer blir snabbt gamla och trötta och det verkar vara svårt att hitta ett långtidsvarande botemedel. Hoppas att leveransen kommer som den ska och att ni blir nöjda med krukorna.

Ha en god kväll!

BP sa...

Teknik har då aldrig varit min grej. Var rätt bra på olika program och är det fortfarande tycker jag, men att hotta upp datorer eller rensa skräp är jag mindre duktig på. Men kul att du fortfarande har kunskapen kvar. Duktig pojke:-)
Budbee kommer alltid i tid. Inte en enda leverans som inte kom inom tiden de angett. Budbee är mitt favo transportföretag. Ska bli skoj att se vad som hamnar i de nya krukorna.

LillaSyster sa...

Alltid bra med stjälpredor, hmmm jag menar såklart hjälpredor. Nyfikna små katter som måste inspektera och godkänna nya inköp. Söta fina Zillen =)
Jag väntar också på Budbee, fast inte krukleverans utan sådant man hade i krukor/krus förr. Exakt vinleverans står på schemat idag. Undrar om han kommer att vara lika nitisk idag och kräva legitimation, eller minns han att den här tanten är lite under 50. Ja, ja jag tar det som en komplimang om jag måste håva fram körkortet om 30 minuter. Punktliga är de iallafll, bara att följa dem på spårningslänken. Ha en trevlig kväll!

Ditte sa...

Bra försök att snabba på datorn. Och är du envis får du det säkert att fungera. För egen del gör jag de uppdateringar som ska göras och jag tycker den håller ok. hastighet. Vi har också snabb uppkoppling via fiber och det är bra.
Lycka till med krukleveransen. Hoppas på rapport inom kort. Bra att ni får hjälp av Zillen med det praktiska.
Önskar dig en trevlig kväll.

Lotta sa...

Bästa hjälpen, ser jag. Härligt när det spirar i krukorna.
Jag tröttnade på min gamla dator som var sex år gammal, så jag köpte en ny. Vilken skillnad när man sitter med bilder.Lycka till med att klämma ur det sista av din.

Hälsa flitiga Zillen!

Ama de casa sa...

Jag överlåter det där "datorbråket" till min privata dataavdelning. Det funkar jättebra!
Anders favoritdator - den stationära - har 11 år på nacken. Fast den är långt ifrån i originalskick, Anders har bytt ut en hel del grejer. Men han vill inte skiljas från den, så länge den går att hålla vid liv med "konstgjord andning" så kommer den att vara kvar och fortsätta sitt arbete som trotjänare. Han har både Windows 10, Windows 7 och Windows XP på den och det gillar han (av nån konstig anledning som inte jag begriper) :-)

Lycka till med din dator!

Ska ni plantera katter i dom nya krukorna? ;-) :-D

Ha en fin liten lördag!