fredag 10 september 2021

Helg igen och tacksamheten är enorm.

 En riktigt tuff arbetsvecka att nu reflektera över och konstaterar att skolans värld kan vara riktigt illa men ibland även helt underbar.
Det bästa denna veckan var kramen från en elev som har det lite tufft, det värsta var eleven som klippte till en lärare, det går upp och ner precis som världen utanför skolan.
Ibland är en tom korridor att föredra framför en fullknökad sådan.
Så är det ju bara, speciellt när veckan varit tuff.

Sådana fredagar är det extra skönt att komma hem och se frugan vinka ifrån fönstret, en helg är i sin inledningsfas och jag ska banne mig hålla mig på hemmaplan hela helgen, så det så ;)

På menyn stod det idag plättar med sylt, vårt nya "plättlagg" inköpt på Ullared fick göra sin debut i köket, inte fel alls ju, gott gott gott!!!

Tillönskar er nu alla en fin fredagskväll.


12 kommentarer:

Ell-Pell sa...

Jag vet precis vad du menar för exakt så är det i skolans värld! Ibland går jag hem med ett leende på läpparna men när jag hade fått ett hårt knytnävsslag på överarmen då var det verkligen en annan känsla kan jag säga.

Hoppas helgen blir avkopplande och skön!

God fredagskväll!

znogge sa...

Ovanstående sa Znogge och igen annan!

LillaSyster sa...

Ååå plättar vad gott med jordgubbssylt och grädde mmmmmm. Ta du en lugn helg hemma. Trevlig kväll!

Ditte sa...

Skönt med helg! Känner igen mig i att skoljobbet milt sagt kan variera. Har sådär en 40 års erfarenhet av det och jobbat mycket som speciallärare med elever i behov av särskilt stöd. Men visst var det ofta en annan "kudkrets" förr .
Fint att se hustrun stå i fönstret och önska välkommen.
Hoppas du nu får en fin helg.

Veiken sa...

Här snackar vi bergochdalbana! Jag blir rosenrasande när jag läser att man slår lärare.... tyvärr görs det väl lite då och då. Njut nu på helgen tillsammans med frugan. Regn kommer i morgon. Jag ser redan molnbankarna över Kviberg!

BP sa...

Beundrar alla er som jobbar som lärare. Det är inget jobb (längre), det är ett kall.
Alltså att klippa till en lärare är nåt som aldrig, aldrig ens vart påtänkt när jag gick i skolen. Helt oförställbart. Men det var då det...
Unnar dig kramen du fick, den är du sååååå värd. Å du, tror inte någon skulle ge sig på dig, vilket du kan vara glad för.
Har en kompis som vikarierar som lärare sedan pandemin började. Han är 1,95 m lång och går på gymmet. Så han är ett muskelberg. Ingen ger sig på den killen, men även han berättar om våld i skolan.

Önskar dig en härlig helg. Du behöver vila upp dig:-)

Ama de casa sa...

Visst går det både upp och ned lite varstans här i världen. Jag brukar välja att fokusera på dom positiva grejerna. I ditt fall skulle jag välja kramen från eleven och den vinkande frugan.

Ha en fortsatt fin helg på hemmaplan!

Ama de casa sa...

Sen är det ju inte dumt med plättar heller :-D

Geddfish ♥ sa...

Plättar som är så gott! Och fint att ha en fru som välkomnar med vinkningar. Skönt att komma hem.
Njut av helgen.

Lotta sa...

Mums för plättar! De hade haft det på jobbet igår så då fick det bli min nattamat. Kom just nu på att jag glömde nog sylten, det var kanske därför de inte smakade som de brukade. Jag är nog trött!
Hoppas du njuter av din helg och att det väntas många flera kramar och inget bråk på jobbet kommande vecka :-)

Ha en finfin söndag!

Gunnel sa...

Skolans värld innefattar verkligen mycket. Jag kan inte påstå att jag saknar den även om jag trivdes så länge jag jobbade där. Ha en fin söndag.

Susjos sa...

Man blir chockad när man läser vad som händer i skolans värld, fruktansvärt ju. Men att få en kram av en "busig" elev är ju alldeles underbart!
Liksom en fru som vinkar från fönstret, och plättar är inte dumt det heller!
Ha en förhoppningsvis lugn och fin vecka denna vecka!!!