söndag 3 oktober 2021

Söndag.

 Tyckte nog att bakmaskinen levererade igår, även om undertecknad åsna hade råkat lägga i aningen för mycket salt.
Helt perfekt blev det således inte, några inställningar man får ställa in lite bättre bara.
Men jag åt upp allt iallafall, nästan, bra karl reder sig ju som bekant själv. ;)
Nästa gång ska jag ha högsta på "färgen".
Nu letar jag bara efter ett bra recept på "Risvin", jodå, man ska kunna göra det med denna.
Ett eget program finns med i beskrivningen, frågan är ju bara om man kan få 16% som jag läste att det ska vara alkoholmässigt sett?
Slutar nog med att man står i kön på bolaget med en "bag in box" iallafall ;)

Imorgon vankas det arbete igen, kan inte med ord beskriva hur lite inspiration jag för tillfället har för detta.
Men vet ni?
Det blir nog bra ändå tror jag. ;)

Ha en fin söndagskväll därute.

14 kommentarer:

LillaSyster sa...

Kan bara instämma....ibland är man bara helt omotiverad, men som sagt det brukar bli bra till slut. Kanske händer det något kul på jobbet imorgon...kanske att någon förgyller din dag lite extra, man vet ju aldrig.
Vad ska du med risvin till? Trodde att det fanns att köpa på Ica?
Nybakat bröd är ju alltid gott, nästa gång blir det säkert perfekt ska du se. Ha en bra eftermiddag och njut av några timmars ledigt till. Själv ska jag strax bege mig in till stan och jobbet och plocka iordning inför morgondagen.

znogge sa...

Inspirationen finns väl inte alltid kanske men väl på plats så tycker jag inte det går någon större nöd på en ;-)

God söndag och lycka till med vinet!

Geddfish ♥ sa...

Det är bara att testa sig fram! För mycket salt skämmer, då är det bättre med något lite salt pålägg på.
Göra risvin? I matlagningen kanske? Till min bakmaskin finns det recept på att göra sylt men har aldrig gjort det i den utan på spisen i kastrull.

Lycka till på jobbet, en utmaning varje gång ju ;) Jag har gospelkören igen i morgon ;)
Trevlig söndag.

Åke sa...

Risvinäger har jag aldrig provat… men brödet såg intressant ut, måste vara fint med nygräddat varmt bröd och vad går upp mot det.

Åke sa...

Risvin ska det stå, applet vill tydligen annorlunda…

http://kraka.moah.se sa...

Har funderat en hel del på det där med bakmaskin genom åren. Än har det inte blivit någon.

BP sa...

Hade varit tacksam om du talat om för mig vad det är jag tittar på. Det som du har bakat alltså. Som alla andra har gissat så är det bröd.
Risvin i en bakmaskin... det har jag då aldrig hört talas om. Risvin smakar inte alls som "riktigt" vin utan - ja, lite svårt att förklara faktiskt, då smaken är väldigt udda. Å mig vetande finns risvin inte som BiB;-)

Ja, du har ju varit omotiverad ett tag nu - vad gäller ditt jobb alltså. Det är bara bita i det väldigt sura äpplet och palla sig till skolan. Hoppas bara att du snart kan återvända till jobbet du hade innan och som du trivdes med.

Önskar dig ändå en dräglig början på veckan.

Gunnel sa...

Det konstiga är att även om man känner motvilja för att ge sig iväg till jobb så brukar det kännas bra när man väl är där. Trevlig söndagskväll

Ditte sa...

Kul att du testar bakmaskinen och att resultatet blev bra. Sen att det blir lite finjusteringar får man ta.
Risvin kan du nog hitta i asiatiska butiker.
Säkert blir det en bra jobbdag ändå men hoppas du snart kan få den placering du önskar.
Önskar dig en bra vecka.

Susjos sa...

Grattis till det nybakade brödet! Å lycka till med risvinet.
Ja, ny vecka på gång, och jag har en hel del nattpass framför mej, men har ju varit ledig i helgen och fått fira ordentligt!
Ha en bra start på veckan!

Ama de casa sa...

Övning ger färdighet sägs det, så du kommer nog att bli en expert på den där bakmaskinen. Om den inte stuvas undan i nåt skåp vill säga... ;-)

Ha en bra start på veckan och hoppas att inspirationen infinner sig!

Ingrid sa...

Bag in box är ett säkert kort i alla fall.
Förr gjorde jag sherry på råg. Det var lite roligt att hålla på med det, men jag tyckte att det inte blev särskilt gott.
Ha en glad måndag!

Veiken sa...

Det är många år sedan jag hade en bakmaskin. Då kunde man bara göra en limpa. Jag antar att det har utvecklats sedan dess. Risvin måste väl vara saké eller?
Saké smakar bäver så gå du till Gröna Skylten :)

Lotta sa...

Nybakat bröd det är grejer det. Hoppas du får till det bättre med saltmängden nästa gång. För nu blir det väl hembakat varje morgon :-)

Ha det bäst!