måndag 10 januari 2022

Studiedag.

Först och främst, tack för alla gratulationer, medelåldern närmar sig sitt slut. ;)

Första dagen för denna termin består alltså av en studiedag, dessutom är det pga Coronan via "teams", skönt, då fick man en "hemmadag" till i grundskoleförvaltningens tjänst.
Det är ju dumt att utsätta personalen för riskerna med att åka kollektivt i onödan.

Har utöver allt detta fått information om att flera på skolan har insjuknat i denna förbaskade "Covid", återstår att se hur många som är sjukskrivna imorgon när vi återgår till skolan allihopa.
Som jag undrade igår, när ska vi få snabbtester varje morgon när vi kommer till vår arbetsplats?
Det är hög tid för det nu.
Flizan tycker som jag, hon vill ha husse i livet ett tag till. ;)

Men nu får jag fortsätta delta i mötet på teams, rasten är slut för denna gång.

Ha det fint alla.
 

8 kommentarer:

znogge sa...

Tyvärr finns det nog risk för att smittan ökar ännu mer när alla ska tussas ihop. Vi hade redan en hel del fall innan jul och färre lär det inte bli. De yngre barnen är dessutom ovaccinerade så bara där ökar risken tydligt. Nåja, bara att vänta och se hur det går.

Ha en bra start på arbetsveckan!

Geddfish ♥ sa...

Det låter förskräckligt, det där med smittökningen igen. Jag har förstått att vi lär få leva med detta, covid är bosatt sig i världen, vi får rätta oss därefter.

Ama de casa sa...

Det är verkligen otroligt läskigt med den ökade smittspridningen! Även här i Spanien har den eskalerat...

Ha en bra start på veckan på hemmaplan!

LillaSyster sa...

Det kanske blir mer hemarbete för dig, man kan ju hoppas att dagens nya restriktioner tillåter distansundervisning i större utsträckning. Det är ju helt vansinnigt att öppna upp för alla klasser efter lovet. De kunde ha satt ner foten förra veckan....men allt tar ju sådan tid.....se och lär från andra länder. Men de där uppe i sandlådan tänker inte som oss vanliga. Ha det bäst!

BP sa...

Personligen tycker jag att alla skolor borde stänga helt och övergå till distansundervisning i tre veckor. Ja, jag vet att det inte är genomförbart, då samhället då skulle stanna upp med alla föräldrar som inte kan gå till jobbet längre utan måste stanna hemma för övervakning av åtminstone grundskolebarnen.
Hörde på BBC idag att barnen i Nigeria inte gått i skolan på nästan två år på grund av pandemin.
Vad gäller tester så frågade jag på apoteket idag om de hade fått in nya tester. Helt slutsålt med test kits i hela Täby. Å vill man få ett resultat får man vänta i minst tre dagar. Sverige är urdåligt på sånt jämfört med andra länder tyvärr.
Önskar dig en dräglig dag i morgon. Och kom ingen för nära om man säger så;-)

Ditte sa...

Tja, ålder är mest siffror. Hoppas det blev en bra dag.
Bra att ni kunde ha studiedagen hemma. Tror nu att smittan är svår att undvika men i alla fall här i huvudstaden är det mest de som är ovaxade som blir sjukast upptar platser på IVA.
Jag tycker att all personal på en skola och alla elever över 12 år ska ha covidpass för att ens komma in, eller ett PCR test. Snabbtesterna är ju inte så tillförlitliga. Kommunerna kan ju fatta beslutet om Covidpass Men tveksamt om de gör det.
Lycka till nu på jobbet i morgon.
Ha det så bra du kan.

Susjos sa...

Perfekt att börja jobbet med en dag hemma med teamsmöten. Men man undrar hur det ska bli när alla ska till skolan i morgon? Säger som Ditte, snabbtesterna är inte att lita på, men svårt att se till att alla har gjort PCR test, det tar ju lite längre tid? Hm, mycket att fundera över.
Lycka till i morgon i alla fall!

Gunnel sa...

Jobbigt med den här ökningen av smittan och när nu många återgår till det gamla vanliga kan man undra hur det ska bli.