lördag 10 september 2022

Förtidsröstat idag.

 Så fick vi ju då utfört vår plikt för demokratin i vårt fina fosterland, vi röstade idag äntligen.
Tiden har inte riktigt funnits där i veckan efter kneget, eller så har frugan inte riktigt orkat med att ta sig dit, så kan det ju vara ibland.
Men nu är det klart, valvakan i morgon lär ju bli en nagelbitare säger de i media, ett svårt val denna gång tyckte vi, mycket smutskastning hit & dit, men nu är det gjort iallafall.

Drottning Elisabeths bortgång har ju präglat mycket av programtablån och nyheterna de sista dagarna, 96 bast och 70 av dessa på tronen i England.
Snacka om krutgumma alltså.
Men nu tar "lille pöjken" hennes över tronen, herregud vad gammal han blivit, men det ska väl gå bra antar jag.

Vila i frid Elisabeth.

Så fick jag ju då äntligen hem den nya versionen av "utvandrarna", har bara kollat första 10 minuterna sent igår kväll så någon recension kan jag ännu inte ge er, det tar vi en annan dag.

Ha det fint nu alla.

10 kommentarer:

Anna i Portugal sa...

Ja det blir en nagelbitare i morgon. Jag har läst utvandrarna i skolåldern, men inte sett filmen, ska kika in den. Tack

Anki sa...

Det blir säkert ett spännande val ... själv går jag till min vallokal i morgon bitti ... efter många tankar hit och dit har jag äntligen bestämt mig :)
Ha nu en fin eftermiddag och kväll Micke!

BP sa...

Visst blir det en nagelbitare imorgon. Å den här gången är jag väldigt rädd för att man inte kan "förbise" och ignorera ett visst parti - tyvärr. För inte kan man väl strunta i ett parti som väntas "kamma hem" 25 procent av rösterna. Ja, vi får väl se hur det går. Jag röstar i vallokalen imorgon.
Drottning Elizabeth är och kommer förbli unik. Tänk att hon har överlevt 25 premiärministrar inklusive den senaste Liz Truss som hon träffade så sent som i tisdags. Å alla skandaler inom kungafamiljen har hon också överlevt, den senaste "Prince Andrew & the Epstein Scandal". Hon var en fantastisk kvinna.

Ditte sa...

Ja, att rösta är ju viktigt och bar att det nu var ok för er båda att komma iväg. Svårt i år tycker jag. Har hängt med mycket men man kan ju inte bara prata utan det måste ju hända något. Magdalena Andersson har jag haft det tufft att ärva " stadsminsietskapet" Stefan Löfvén. Hon har jobbat på bar men ärvde ju regeringen också.
Nya Utvandrarna har jag sett, Ska bli roligt att senare läsa vad du tycker,
Vad gäller drottning Elizabeth har hon ju suttit länge på tronen och "vinkat". Sonen "Charlie" är inte direkt så charmfull. Tror inte att britterna är så förtjusta att han tar över.
Önskar dig en fin kväll och helg

LillaSyster sa...

Idag har det varit riktigt filmväder =) Har inte sett den nya versionen och jag gillade inte den gamla.....vet inte varför, men jag kanske borde ge den en ny chans.
Som sagt ett svårt val i år, men man måste ju göra sin plikt och rösta.

Geddfish ♥ sa...

Jag går till vallokalen i morgon, finns tvärs över vägen. En rysare blir det.
Ha en fin kväll 🤗

Ingrid sa...

Det blir säkert spännande i morgon. Jag ska ännu göra min plikt och det får bli på förmiddagen och sedan tar jag en paus i valvakan och går på bio och ser Där kräftorna sjunger på kvällen.
Ha det så gott!

Äventyret framtiden sa...

Det ska bli riktigt spännande att se hur demokratin fungerar efter att valet är över. Jag är rädd för att alla ropar att det inte är demokratiskt osv..smutskastningen har varit bedrövlig och lär fortsätta är jag rädd för, nu av dem som har röstat.
Ett val är ett val och demokrati är demokrati. Det ligger rätt mycket i det som BP skriver..
Lycka till !
Allt gott!

Susjos sa...

Javisst ska man rösta, jag gör det i morgon då jag är lös och ledig hela dagen. Så hoppas vi att det blir bra!
Aha, du har den nya versionen av filmen Utvandrarna, den vill jag också se, har den fått bra recensioner tro? Kul att få höra vad du tycker!
Ha en fin söndag!

Gunnel sa...

Alla är nog överens om att drottning Elizabeth var en fantastisk kvinna. Hon har stått stark genom alla skandaler inom kungafamiljen. Hon måste ha varit väldigt strak. Kram