torsdag 15 september 2022

Torsdag och nu är det bara en dag kvar.

Fredag, here we come. :)

Idag hade vi friluftsdag på skolan, årskurs fem till nio hade orientering uppe i vid Angereds arena.
Två och två skulle de orientera och jag tror att alla kom tillbaka.
För många år sedan var det två ungar som bara gick och gick, till sist ringde de en lärare som de fick beskriva omgivningarna för, som tur var visste man var de var genom den beskrivningen.
Än idag kan ingen förklara hur de kunde gå så fel, allra minst ungarna, men de är vuxna idag och verkar inte varit alltför traumatiserade av händelsen. ;)
Allt genomfördes i samarbete med Angeredsgymnasiet.  

15:00 startade ATP (Arbetsplatsträff) och ämnet för dagen var: Uppföljning av social arbetsmiljö.
Hoppsan hejsan, jaja, man måste ju och sen är det väl viktigt, förmodar jag med en jättedjup suck. 

Fick idag ut min sista medicin från apoteket på mycket länge, högkostnadsskyddet försvinner i helgen och då blir det att betala fullt pris ett tag.
Fast med tanke på hur dyra de är en del så är jag ju snart uppe i frikort igen.
Det var väl inte detta jag drömde om som liten, frikort hos läkare och mediciner, fast man får ju vara tacksam över att man inte behöver gå i konkurs bara för att man behöver en medicin eller två.

Ha det så fint nu allihopa, ha en trevlig kväll.

8 kommentarer:

znogge sa...

När vi har haft orientering har alltid två elever virrat bort sig och så till den milda grad att man inte kunde förstå hur det gick till. Nåja, de kom till rätta så slutet gott, allting gott.
Visst är det tur att det finns ett högkostnadsskydd för vissa läkemedel är ruggigt dyra.

Önskar en god kväll nu!

LillaSyster sa...

Ops, ni kanske skulle sätta GPS sändare på eleverna så ni ser dem? Får man säkert inte, men ibland skulle det vara praktiskt.
Jo det var väl ett viktigt möte, men det hade ju så klart varit skönare att få gå hem efter arbetsdagen.
Bra med högkostnadsskydd, ska nog påminna maken om att plocka ut sina mediciner också, tror att hans också går ut snart även om vi snart har betalt oss till ett nytt kostnadsskydd.
Ha en bra fredag på jobbet, jag jobbar halvdag imorgon =)

BP sa...

Det där med orienteringsmissar känner jag igen. Vi har ju två gymnasier och en grundskola bara nåra hundra meter från där vi bor. Här orienteras hej vilt kan jag säga, inklusive här på innergården. Vet inte hur många gånger tonåringarna frågat mig/oss var det befunnit sig. Det är ju ovala byggnader och då tappar till och med jag orienteringsförmågan. Inte att jag någonsin hade en, men ändå.

Ja, högkostnadsskyddet är verkligen ytterligare en sådan förmån som vi i Sverige kan vara oerhört tacksamma för. Vet att man inte har sådan förmåner i England till exempel. Sedan tänker jag alltid att mina inbetalda skattepengar "återbäras" till mig i form av bland annat mediciner. Look on the bright side of life;-)
Ha en fin torsdagskväll nu!

Anna i Portugal sa...

Högkostnadsskyddet är väldigt bra. Jag är astmatiker (fast inser nu att jag inte puffat på säkert en månad nu... ) och i Sverige behövde jag puffa ganska mycket på grund av fuktiga klimatet. Så tacksam för högkostnadsskyddet jag hade där. Här är medicinen billigare, men har inte köpt så mycket så kan inte jämföra.

Äventyret framtiden sa...

Det är bra med högkostnadsskydd, det hade vi på Åland också, här är det annorlunda tror jag. Vet faktiskt inte riktigt hur det går till ännu trots att min man behöver mediciner varje dag. Men har man läkarrecept så är medicinerna inte särskilt dyra här i alla fall, betydligt billigare här än "hemma".
Det gäller att se positivt på saken och det gör ju du!
En dag till och så får du helg!

Allt gott!

Ditte sa...

Ja, detta med att orientera är ju speciellt. Har många minnen från dessa dagar. Men till sist har alla kommit i mål.
APT kan ju vara ok om det är något som är påtagligt för en själv. Oftast är det ju inte det. Och vad man här menar med uppföljning av social arbetsmiljö begriper jag inte.
Fint att detta högkostnadsskydd finns både på apotek och hos läkare/sjukgymnaster. En stor fördel. Tycker det också skulle finnas inom tandvården.
Hoppas du haft en bra kväll och önskar en fin fredag.

Anki sa...

Orientering är inte min grej ... jag tror alltid jag har rätt och kompassen fel ... men egentligen är det jag som har helt fel varje gång! :)
Önskar dig en fin fredagskväll Micke!

Carita Liljendahl sa...

Tycker mig minnas att du skrivit förr om eleverna som bara gick och gick... :-) Eller så minns jag fel, för det var ju länge sedan.