tisdag 25 oktober 2022

Inför julkalendern.

 För er som följt mig i många år så vet ni ju att jag är mycket för julen, speciellt alla julkalendrar man sett under sin livstid.
Trolltider är ju min absoluta favorit, hujeda mej va bra den är.
En del har jag ju köpt in på dvd och några till ska jag ta och beställa tänkte jag, alla är ju kanske inte bra men lite nostalgi är det ju ändå trots allt.

För mig tar ju julen sin början 1 december med uppsättning av vår plastgran i vardagsrummet med allt som hör till en julgran och förutom den ordinarie julkalendern på tv så går ett par av de andra på tv via min Dvd-spelare.
Jag älskar julen helt enkelt med alla värmeljus och lampor från granen som lyser upp vår enkla boning.

Men nu ska snart november ta sin början så jag får ju vänta en månad till, det ska nog gå bra.

Ha en fin dag.



11 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag var väldigt förtjust i Herkules Jonssons äventyr.
Ha en fin tisdag!

Znogge sa...

Jag tycker också mycket om julen och allt som hör till. Det är väl bara julmaten jag inte gillar ;-)
Läste på nätet att folk som börjar julpynta tidigt är lyckligare än andra. När det gäller kalendrarna vet jag inte riktigt vilken som är min favorit men det har funnits många bra. Knyckertz gillade jag.

God tisdag nu!

Anna i Portugal sa...

Jag gillar också julen, även om den är annorlunda numera. Och förra året var första gången på tre år som jag firade jul igen. I år blir det troligen tillsammans med vänner och så har jag aldrig firat förut. I Sverige hade jag traditioner ett annat sätt. Och julkalendern ser jag självfallet.

Äventyret framtiden sa...

Julkalendern brukade jag också så gärna se på. Teskedsgumman, Fem myror är flera än fyra elefanter etc. Den ena bättre än den andra. Så mycket barn bor det fortfarande i mig men om jag kan se dem nu, här i Portugal är jag osäker på. Å andra sidan så finns det väldigt mycket jul här att ta in så jag klarar mig säkert :)

En god tisdag önskas!

LillaSyster sa...

Trolltider var bäst =) Men vi tillhör nog samma årgång- den som blev ett halvt sekel under 2022. Minns att vi lekte trolltider på rasterna. Har också en dvd boxen, man kanske skulle damma av den i december. Ha en bra tisdag!

Susjos sa...

Jag är ju lite tvehågsen till julen, blir ju lätt stressad av allt som ska göras, men jag har lugnat mej de senaste åren, julen kommer hur som helst!
Julkalendern gillar jag också, och precis som Ingrid så gillade jag Herkules Jonssons Äventyr från 1969! Såklart också Teskedsgumman. Trolltider missade jag faktiskt, men jag var ju lite "för gammal" för att titta på den då den gick...1985...
För något år sedan, 2020 så hette julkalendern Mirakel, oj va bra den var, tittade på varje avsnitt! Kul!
Ska bi spännande att se vad det blir för något i år?
Ha en fin kväll!

BP sa...

Hahaha! Här är jag din raka motsats;-) Visste inte ens att det fanns såååååå många olika julkalendrar och att de finns på DVD dessutom. Imponerande.
Å snart kan du sätta igång igen med julgranen - visst var det en vit sak, eller den kanske var rosa;-)
Håller dock med dig om en sak - julen tar sin början den 1 december och inte den 15 oktober;-)
Ha en fin kväll!

Gunnel sa...

Jag är också en stor julfantast. Allt julpynt åker fram den 1 december så jag kan njuta av det länge. Trevlig kväll.

Ditte sa...

Då kan du snart börja nedräkningen. Jag är absolut "o-julig" men har inget alls emot att andra gillar den-
Trolltider minns jag också. Gillade Teskedsgumman och även Alvert & Herbert.
Att börja i december är helt ok. Men i september....Pust.
Önskar dig en fin kväll.

Lotta sa...

Trolltider är en av mina favoriter också och Teskedsgumman naturligtvis. Härligt att läsa om dina julplaner. Jag gillar också julen, lika mycket gillar jag den när den över. Kan vara det som gör att jag gillar julen så mycket nu när jag tänker efter, känslan av befrielsen efteråt.
Hur som så är det en hel månad till att knega på innan staken ska upp i fönstret :-)

Håll ut, tiden går fort!

Anki sa...

Kan konstatera att vi inte tycker lika om julen! när barnen var små - och framför allt innan jag jobbade flera år i fryslagret hos en restauranggrossist så var julen ganska OK, men efter det så är det inget jag längtar efter. Fick liksom nog då! Ett undantag är julkalendern på tv - den ser jag gärna - Albert och Herbert och Trolltider gillades skarpt - plus några till :)