tisdag 1 november 2022

Första dagen i november 2022.

 Mörkret kommer verkligen tidigt nu över fosterlandet, med andra ord så är det "värmeljussäsong" och våra täckta ljuslyktor får bekänna färg fyllda med värmeljus.
Med katter i hemmet så är inte "öppna lyktor" ett alternativ, risken är ju att våra pälsklingar säger "voff" för första gången när de minst anar det. ;)
Nej, så kan man ju inte ha det.

Första dagen i november och snart har vi ju vintern här, hoppas jag iallafall, lite snö lyser ju upp den ganska så trista tillvaron utomhus.
Men visst, det blir väl dyrare för många när det gäller elförbrukningen så man kanske ska hoppas på en mild vinter trots allt.
Fast enligt "de lärda" så ska det inte bli så dyrt med el denna vinter, men lyssnar/läser man någon annanstans så är det riktigt illa.
Vet ju inte vad man ska tro längre.
Har ju fast pris här som bestämdes innan krisen uppstod, bor ju dessutom i lägenhet så det blir ju inte så dyrt för oss oavsett.
Men vem vet, de kanske höjer avgiften för abonnemanget istället eller vad de nu kan dra till med, den som lever får se. ;)

Läser i "tidningen" på nätet att Sverige inte har något emot att förvara kärnvapen på svensk mark, hoppsan hejsan.
 Bofors smugglingar på 80-talet bleknar ju rejält i jämförelse.
Men visst, ska man vara med i Nato så får man ju ställa upp för alliansen.
Hujeda mej.


Men nu gott folk ska jag försöka kurera en förkylning som tycks vara på väg, snuva och lite halsont, hoppas det går att motverka med en konjak och en kopp te.

Ha en fin kväll alla.

8 kommentarer:

znogge sa...

Ja, det var verkligen oväntat att Sverige skulle kunna tänka sig att ha kärnvapen på svensk mark. Man slutar aldrig att förvånas helt enkelt.
Visst lyser det upp med snö och tillvaron blir ljusare men en mild vinter är att föredra när det gäller elpriserna. Samtidigt så ska det visst inte bli så höga. Ärligt talat vet jag inte vad man ska tro...

Önskar en god kväll nu!

LillaSyster sa...

Vill inte ha snö.......men det bryr sig inte vädret om. Det blir vad det blir. Elen.....som sagt den som lever får se vart det barkar hän. Att vi är villiga att förvara kärnvapen det var en nyhet jag missat.
Du krya på dig hoppas att det försvinner lika fort som det började att kännas - du har ju en bra plan för snabbt tillfrisknande =) Tänder nästan inga ljus längre- med hänsyn till Busan.

BP sa...

Ljuslyktor - de flesta är ju fejk nuförtiden eller LEDare. Mycket finare enligt mig. För även om man inte har katter så kan man faktiskt glömma att släcka levande ljus...
Precis som du har jag inte märkt någonting av prishöjningen på el än. Ellevio, nätleverantören har dock aviserat en prishöjning, däremot inte energibolaget, inte än i alla fall. Men vi lägenhetsbor drabbas ju inte helt så hårt. Min bästis Yvonne som bor i hus har en nätt liten elräkning på 4 500 kronor...
Det jag har läst är att vintern ska bli som på 1990-talet mest. Som om jag skulle komma ihåg vad vi hade för vintrar då, men jag minns mycket väl vintrarna på tidigt 1980-tal, då termometern sjönk till under -20 grader.

Hoppas konjaken och teet hjälper mot den annalkande förkylningen. Ha en bra kväll nu!

Anna i Portugal sa...

Hoppas och tror konjaken hjälper och motar bort förkylningen. Värmeljus är mysigt, vi har också dem tända på kvällarna nu.

Susjos sa...

Ja, man är glad att man bor i lägenhet nu när elpriserna är som de är, men visst har vi märkt att även vi betalalar mer för elen...tyvärr.
Jag är lite dålig på att tända värmeljusen på kvällen...men det är hög tid nu, mörkret kommer snabbt!
Hoppas konjak och en kopp te hjälper dej mot förkylningen!
Ha det gott!

Ditte sa...

Visst är det gott med olika ljuskällor men jag förstår att med katter i huset är levande ljus inte så lyckat.
Vad gäller värmen har vi vattenburen el så kostnaden blir inte så hög. Men en del kan nog få det tuffare. Men att ta på sig kläder är ju ett alternativ att börja med.
Vad gäller kärnvapen så kan vi undvara dem till länder som ägnar sig åt att ha dem - Tycker jag-
Återstår att se vad och hur det blir.
Önskar dig en fin kväll och god bättring.

Anki sa...

Mycket som är skrämmande nu i dessa dagar ... och bland det kärnvapen.
Mitt billiga elavtal gick ut när elpriset var som högst ... suck.
Värmeljus och även vanliga ljus lyser här hos mig varje kväll :)
Hoppas konjaken hade god effekt! Annars Krya på dig!

Åke sa...

Ta hand om dig, en manns förkylning är inte att leka med :) Elen ja är ett kapitel för sig själv. Nu ligger jag väl hyffsat till i zoon 2... men man vet ju aldrig. Starta upp kärnkraften igen :) Jag läste om ett pressgjuteri som övergått till fosilfri ström. Före hade hon en kostnad på 1 miljon / år. Nu räknade hon med att få det i månaden... bara att lägga ned, kan ju inte betala för att driva ett företag.