måndag 26 december 2022

Annandag jul 2022.

En varm choklad att skölja ned frukostmackan med fick inleda denna morgonen, annandag jul 2022.
Grått och trist ute i detta nu, fyra plusgrader, och som grädde på det där beryktade moset så regnar det.
Tur endast uppdraget med soporna krävde en liten tur ut i friska luften, stannar inne resten av denna dagen, så det så. ;)

Vi roar oss med att titta på tv och pyssla med våra mobiler, vila står på schemat fram till på fredag antar jag, på nyårsafton är det födelsedagskalas med hustrun som huvudperson, det var så många gäster att vi insåg oss behöva två sittningar, en på nyårsafton och en till nån dag längre fram, vi vet inte riktigt vilken i skrivande stund.
Vad ska man göra när man bara bor i en mindre modell av trea?
 Vi får pussla ihop detta så gott det går.

Fast lite städning får man väl ta under veckan här, inte för tidigt bara för då får man ju städa en gång till innan lördag, minussidan med att ha katter, den enda. ;)

Ha det nu så fint ni kan alla.


11 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Även vi som inte har katt måste ju städa emellanåt, du får trösta dig med det ... medan kisse spinner vänligt i ditt knä ...

znogge sa...

Det är väl inte fel att dela upp firandet. Min mamma fyllde år på nyårsafton men hon lever inte längre. Däremot slog lilla I till på nyårsdagen så kalas blir det.

Önskar en avkopplande och vilsam annandag jul!

LillaSyster sa...

Instämmer med dig, fast man behöver städa även utan katt.....fast lite mer sällan. Men pälsälsklingarna är värda varenda städpass =)

Äventyret framtiden sa...

Bra är det att dela på firandet, då hinner man prata med flera gäster och inte bara flyga mellan dem som en skållad råtta ;) I och för sig så har ni ju katter så det där med råtta gäller förstås inte.
Katter är bra även om det blir lite hårstrån av dem här och där, vilket man gärna städar.

God kväll önskas!

BP sa...

Så smart du är! Inte städar man två gånger innan för att städa en tredje gång efter besöket lämnat lägenheten. Så har jag alltid tänkt;-)
Antar att ni kombinerar fjolårets födelsedag med årets. För ifjol var det ju Covid som "regerade" och många födelsedagsfiranden fick ställas in.
Har ni inte en "gemensamhetslokal" i er förening? Alltså en stor lokal med kök som man kan hyra en dag till just födelsedagskalas. När den egna lägenheten inte räcker till för alla gäster alltså. Gissar att er tre gott och väl kan rymma alla gäster, men frågan är om stolarna räcker;-)
Eftersom det kommer vara en riktigt stor fest till helgen är det nog bäst att du/ni vilar tills dess;-)

Susjos sa...

Låter som en skön ledighet, fortsätt så..och snart är det ju dags för firande i flera dagar! Ja, vad gör man när man bor i en liten lägenhet, smart att dela upp gästerna till två tillfällen, men det är ett jobb att ha fest...man ska orka också! Vi bor ju inte speciellt stort heller, det är ett pyssel att få till det!
Ha en fin annandags kväll!

Ingrid sa...

I dag har vi precis likadant väder som ni. Det har regnat och blåst i stort sett hela dagen. Här blev det inte ens en vända till soprummet.
Ha en fin fortsättning på julen!

Anna i Portugal sa...

Vilken underbar kandelaber ni har! Firande i flera dagar kan ju bli jättetrevligt : ) God fortsättning!

Ditte sa...

Låter bra att vänta med städningen några dagar till. Men annars är det ofta mer "lönsamt" att städa efter en fest.
Vad trevligt att fira både hustrun och det nya året med en fest.
Och kan förstå att det kan bli knepigt med logistiken-
Men du får säkert till det hela.
Tittar på din svarta kandelaber på bilden och tycker den är väldigt vacker.
Hoppas du haft en bra annan dag.

Lotta sa...

Vilken fin kandelaber, den gillades skarpt. Trevligt med festligheter, och att dela upp det hela är ju ypperligt. Då hinner man med att språka med alla gästerna, blir det för många så hinner man inte annat än att springa benen av sig.
Städa, städa varje fredag och så varje jul :-). Skyll på katterna, det är säker du som sprider deras hår i hela lägenheten.
Lycka till med avkopplingen, det gillas!

Åke sa...

Varm choklad på morgonkvisten är icke att förakta! Vila på schemat var ju bra. Här var det minus 15 i natt och på dagen blev det runt nollan och regn... man kunde nästan se hur temperaturen sjönk på mätaren. Och vädergubbarna som har spått 3 dm snö... Födelsedagskalas är ju alltid trevlig, vi flyttar svågerns kalas idag (29/12) till nyårsaftonen, han jobbar ändå idag tills nyårsaftonen tills kl 16:30.