torsdag 26 januari 2023

Äntligen fredag igen imorgon, och lite svar.

 Dessutom lönedag, kan väl nästan inte bli bättre än så, ordning och reda-pengar på fredag som man sade förr då man väl fick betalt en gång i veckan...antar jag iallafall.

Mitt årskort för buss och spårvagn går ju ut den 31, tyvärr så kunde jag inte förnya det pga olika politiska beslut som ju ställde till det för oss resenärer.
Hade vi förnyat det nu så hade det kostat mer så det blev att vänta till den 1 Mars för att få ett bra pris, det fungerade inte ens att förnya hos "Benify".
Blir att köpa ett månadskort för februari, det nya årskortet med start i mars är beställt.
Hittade ju min gamla väst längst in i förrådet och beslöt skänka den till Kapten blåtand, han passade verkligen i den.

Ja du DITTE, det är ju så att ungar som har åldern inne köper ut till de yngre, syskon också förstås, affärsägare som inte är så nogräknade,  E-cigg är verkligen populärt just nu.
Har ju vid några tillfällen hört ungar ringa hem varvid mor, det är oftast en mor konstigt nog, kommer ner med cigg till sin avkomma.
Då hjälper ju inga förbud i världen.

Ha nu en fin kväll allihopa.

8 kommentarer:

BP sa...

Själv fick jag "lön" den 18 januari. Men många äldre verkar ha fått "lön" igår/idag. Köerna på Bolaget var jättelånga, speciellt den som gick till den enda "kontantkassan".
Blåtand passar perfekt i din jeansväst. Fräckt!
Att det nästan endast är kvinnor som svarar när barnen ringer... ja, är det ungar till invandrare så brukar ju kvinnorna vara hemmafruar... Att de däremot "köper ut" till sina ungar är ju straffbart. Googlade, och det är 18 årsgräns även för e-cigg.
Nej, du har rätt. Inga förbud i världen gör nytta där...
Ha en riktigt trevlig kväll nu!

znogge sa...

Kapten Blåtand ser verkligen välklädd ut!
Tyvärr hjälper inte alltid förbud för det finns sätt att kringgå dem. I närheten av vår skola finns en kvartersbutik som under disk sålde cigaretter styckevis till eleverna. Till slut blev ägaren tagen på bar gärning...

Visst är det något speciellt med helgerna och det tycker fortfarande :D

God kväll!

Ingrid sa...

En av de få gånger åldern är en fördel är när man ska åka buss på Gotland, för om man är 80 år eller äldre åker man gratis. Detsamma gäller även om man har med sig barnvagn eller rullator (oavsett ålder då).
Ha det så gott!

Susjos sa...

Jag fick lön idag, t.o.m dubbel lön ett s.k "kvarstannandebonus", har väl aldrig trott att man skulle få dubbel lön nån gång! Men det är ont om barnmorskor och många slutar för att börja på den nya kliniken som ska öppna på S:t Görans sjukhus!

Snygg väst du hittade till Kapten Blåtand!
Trevlig helg!

Ditte sa...

Tack , för svar! Inser att jag varit borta för länge och inte har koll. Så nu vet jag. Men jag hade önskat att i varje fall inte föräldrar bidrar. Nej, inga förbud hjälper. På just detta område var det i alla fall bättre förr.
Så fint din väst kom till pass. Tycker kapten Blåtand bär upp den jättefint.
Trist med årskortet och antar att det inte går att ändra. Men bra att du beställt ett nytt.
Hoppas du haft en bra kväll.

Lotta sa...

Tur att du hittade din gamla väst så att kapten Blåtand kunde klä upp sig inför helgen. Återbruk är på modet. Är det så att du behöver låna så tror jag knappast att din polare nekar dig det.
Vi pratade just om rökning på jobbet under rapporten i gårkväll. När inte ens vuxna kan förhålla sig till de regler som är satta kan man ju inte begära att deras avkommer gör det. Hur svårt kan det vara. Våga vägra, helt enkelt!
Önskar dig en finfin helg med sol och klarblå himmel :-)

Anna i Portugal sa...

Det är ju bra du har koll så du inte beställde ett nytt årskort nu om det blir billigare 1 mars (jag har dålig koll på sånt men så tolkar jag dig). Bra när gamla kläder kommer till glädje för andra när en själv tröttnat och Blåtand är nog nöjd med lite mer kläder på vintern.

wiper sa...

Mina kommentarer kommer tydligen inte in just nu. Jag testar med att skriva detta bara och funkar det så kommer jag in och kommenterar igen i eftermiddag för nu skall jag ut

Ha en fin dag