onsdag 25 januari 2023

Mera skatt igen.

Ska tydligen komma en ny skatt, om det inte redan är hugget i sten, på elen om jag minns rätt ifrån nyheterna för ett tag sedan.
Något som dock i måndags "akuthöjdes", som de kallade det, var skatten på snus.
Hej och hå, man går tydligen minus på något vis och vill ha in de extra pengarna snarast.
Förmodar, i all ödmjukhet jag kan uppbringa, att den INTE kommer gå till sjukvården som det borde utan kommer att finansiera en del av de stigande kostnaderna inom försvaret eller något annat.

Men vad sjutton vet jag om det kanske folk undrar?
Har snusat sen 1983, då hade man inte en tanke på skatten för denna gruvliga handling, antar jag.
Åldersgränsen fanns ju inte då heller, något som trots allt är bättre idag, är således för en åldersgräns för nikotin, nog det bästa de kommit på känner jag.
Inte för att det hjälper fullt ut, kidzen på skolan röker "E-cigg" så det står härliga till och många använder det där vita snuset utan tobak.
Snus är ju iallafall bättre än cigg, allt som dras ner i lungorna för att få i sig nikotin är inget för barn, så är det ju bara.
Entrén och hela trapphuset svabbas ju en gång i veckan här.
Då används en sådan där gammal sort av svabb, således undrar jag om man inte bara "drar runt" skiten?
Allt var inte bättre förr. ;)

Dags att läsa på lite om finska vinterkriget, råkade ju av misstag beställa hem den, eller snarare så råkade jag missa att avbeställa den, hur som helst, ett intressant ämne.
Har ju träffat folk som var med på den tiden i Finland, alla borta idag tyvärr.

Men nu får ni ha en fin kväll alla.

6 kommentarer:

BP sa...

Varför är jag inte överraskad? Skatten för cigg och snus höjdes med tre procent den 1 januari. Säg inte att det höjde skatten på snus ytterligare i måndags... Ja, vi som har dessa laster håller på att dö ut. Vad dock folk aldrig nämner är att vi rökare/snusare betalar skatt för alla icke-rökare/snusare så att de kan ha ett gott "skattefinansierat" liv. Som du säger, nu ska man nog troligen finansiera elstödet och/eller försvaret. Suck säger jag bara.
E-cigg röks det här också. Å så har det där vita snuset en vit(!) monter med vitklädd(!) personal i Täby Centrum. Dubbelsuck!
Det har jag tänkt många gånger på mitt gamla jobb när städarna drog runt med moppen och svabbade golvet. Ja, egentligen gör jag ju samma sak här hemma, fast då med Swiffer;-)
Tror det var på sena Rapport igår kväll som en finsk herre intervjuades om vinterkriget. Han pratade perfekt svenska och var en av få överlevande från kriget. Han var av förklarliga skäl pro Nato.

LillaSyster sa...

Oj vad blött det är... lätt att halka är min första tanke. Troligen så är det inte speciellt rent heller, du får smyga dit med en torr trasa och efterkontrollera nästa gång =) Eller så är det bättre att leva i ovisshet.
Skatt och skatt och skatt, - inte så att man skrattar precis, just denna skatten drabbar inte mig. Ha en bra kväll!

Anna i Portugal sa...

Visst undrar en om det verkligen blir rent med en sån svabb. Ser väldigt blött ut. Mannen min snusar, kommer leverans i posten från svärmor emellanåt. Får berätta om skatten, tror inte han har koll på det...

Susjos sa...

Just ja, snuspriset skulle ju gå upp, hade tänkt beställa hem en stock till maken innan priset gick upp, men glömde det, och han säger hela tiden att han ska sluta snusa, haha!

Visst undrar man om det blir renare efter att ha svabbat golvet sådär...

Just det, det vita snuset...yngsta sonen har börjat med det...är det nikotin men inget tobak? Får kolla upp det!
Ha det fortsatt fint!

Ditte sa...

Märkligt med dessa skatter. Är det kanske för att finansiera elstödet- Pust! Sen kan jag ju undra hur eleverna har råd med el cigaretter och vem som skaffar dessa åt dem.
Vad gäller svabben kan en verkligen undra.
Intressant med Finska vinterkriget och kanske hitta du min pappa där bland de svenska frivilliga. Mycket troligt.
Önskar dig ett gott slut på veckan-

wiper sa...

Jag vet inte om folk slutar att snusa eller röka i och med mer skatt. Vill man sluta så borde det finnas mer hjälp för detta för det är inte så lätt. Själv har jag aldrig rökt utom en cigg då jag var 15 år i smyg men jag blev så sjuk och min pappa var så sträng så det hade aldrig funkat. Alla har vi nån last och för mig har det varit sockerberoende

Det var verkligen blött där. Mycket var bättre förr ;)

Det kanske inte var nåt misstag för alltid lär man sig nåt om dåtiden

Ha en fin torsdag