söndag 5 mars 2023

Nordman gick vidare igår....

 och det var väl bra tycker jag, några till gick ju till final men jag har bara "slölyssnat" på deras låtar, intresset hos mig är ju inte enormt om man så uttrycker det, men man sitter där iallafall.
Nu inväntar vi finalen nästa vecka, må bästa artist vinna. (Nordman alltså) ;)

Så mycket bättre gick ju igår också, inte min favoritartist som hyllades där igår men dålig är hon ju absolut inte, riktigt bra artist det där ju oavsett om man har henne som favorit eller inte.

Har ju fyllt på vårt "prepperskåp" sista tiden, här ett par av hyllorna i bild, och nu börjar det bli fullt igen.
Lite fler konserver ska in sen är det stopp för denna gång.

Vad är då viktigt att ha hemma vid eventuella samhällskriser?
Konserver med proviant för minst en månad, choklad att dricka/äta, pasta och ris, vattenflaskor och i vårt fall även en massa läsk, jaja, det är ju som det är. ;)
Mycket annat som är bra att ha hemma förstås, brännvin är ju bra ha att ha om strömmen  går och om värmen försvinner, värmer ju lite och dessutom blir det nog lite roligare i all bedrövelse som strömavbrott innebär, men det tycker inte frugan så det blir bara ett sexpack folköl. ;)

Glöm inte julmust gott folk. ;)

Ha nu en fin söndag allihopa.

9 kommentarer:

znogge sa...

Nordman är som vanligt bra och ett säkert kort men jag tror inte att de tar hem rubbet. Nåja, på lördag vet vi hur det går.

Här har vi inga stora förråd men borde kanske bygga upp ett...

Önskar en god söndag nu!

http://kraka.moah.se sa...

Det där med Mello är verkligen inte min grej. Har inte sett ett enda bidrag.
Problematiskt med att ha en större förvaring av mat och vatten. De flesta har faktiskt inte utrymme. Jag har massor av mat som jag nu försöker omsätta för att byta ut mot ny. Tanken är väl att jag ska systematisera mitt prepförråd. Men så långt har jag inte kommit. Har mat i kassar överallt på golvet här. Orkar inte ta tag i att organisera just nu.
Glöm inte att preppa kattmat också!

Ha en fin söndag!

Anna i Portugal sa...

Mello är inte min grej alls. Att bunkra mat gör jag inte, inte mer än att jag köper på mig av favoritmat när det är extrapriser. Trevlig söndagseftermiddag!

Geddfish ♥ sa...

Jo, jag har ett litet förråd av konserver och torrvaror.
Nordmans gick hem hos mig med.
Ha det gott nu🙂

BP sa...

Så kul att Nordman vann. De två killarna var mina favon:-) Det hade varit skoj om country-western-paret hade gått vidare, men man kan ju inte få allt.
Måste säga att ditt prepparförråd vad gäller dryck är aningen överraskande. Att bunkra julmust och läsk - hahaha:-) Det är nog bara du som kommer på den idén;-) Hoppas dock att du aldrig behöver använda varorna...
Önskar dig en bra start på veckan!

Äventyret framtiden sa...

Jag ler stort, nu har du julen räddad Guldkryckan! Julmusten fixad!
Jag har förstått att det är en rekommendation i Sverige att fylla förråden lite utifall att det skulle behövas av någon anledning.
Krig, elavbrott etc.
Alltid finns det lite grann extra även här men inte stora mängder. Men om det skulle behövas så klarar vi oss rätt bra en längre tid på det vi har.
Det behövs inte så mycket egentligen men en liten trygghet är också en trygghet.

Trevlig söndag!

Åke sa...

Ha ha kul blandning, jag har faktiskt en julmust sparad, men vet inte varför. Jag såg den då jag letade sprit till bergvärmepumpen. Men är inte melodifestivalen klar? Jag röstade på Afrodite :) Önskar dig en fin vecka.

Ditte sa...

Log lite när jag läste att du skrivit att "Nordman gick vidare". Minns deras låt "Vandraren" för många år sedan. Och nu har de vandrat vidare. Med en annan låt-
Missade helt "Så mycket bättre".
Bra gjort att ha fyllt på skåpet. En vet aldrig när det kan behövas-
Hoppas du haft en bra söndag.

wiper sa...

Jag slötittar också på Melodifestivalen för jag klarar inte av Programledarna som fått ett uruselt manus. Jag gillar att Nordman gick vidare. Det var verkligen ett välfyllt "prepperskåp". Det känns som man är alldeles för oförberedd om krig eller nåt annat utbryter. Fast vi har lite konserver hemma och skall köpa lite mer men man måste ju få plats också. Dunkar har vi för vatten och även reningstabletter. Brännvin var inget dåligt tips ;) då blir man renad, varm och fri från ångest

Ha det bra Micke