söndag 23 april 2023

Söndag återigen.

Hörde på TV4 att GW skulle gå ut i solen idag vid lunchtid, så ni har sol igen Stockholm?
En gratulation för detta kommer här, i Göteborg har solen inte visat sig än och det lilla gråmulna lär hålla i sig ett tag till, hujeda mej, men bara att bita ihop. 

Bildbevis av min ena lektion i veckan med en annan klass, glädjen stod högt i taket och vi lekte mest istället, vid den tiden kan inte ens en nobelpristagare i matematik få det att fungera med en sådan lektion. ;)
En sjusärdeles trevlig lektion således.

Så ska vi skicka soldater till Sudan efter ett extrainkallat möte i riksdagen idag, jag har inga problem med det, är dåligt insatt kanske, men det är ju jag i ett nötskal.
Men lite undrar jag ju var "FN" är när man behöver dem?
Ok, inte så insatt där heller, antar jag, men ändå.
Snabba ryck oavsett, inte så fel om besluten kommer snabbt när det verkligen behövs kan jag känna.

Men nu, dags för kökstjänstgöring, en middag är i inledningen av sin skapelseprocess.

Ha det fint alla.

13 kommentarer:

znogge sa...

Jag är inte speciellt insatt i läget i Sudan heller men hörde om det på nyheterna. Ja, den som lever får se...

Ett läsår hade vi mattelektion fredag eftermiddag mellan 14:00-15:20. Det var ingen hit kan jag säga. Orken var minimal hos såväl stora som små. Det var en åk 5 dessutom. Helt galet schema det året.

Lycka till med maten och smaklig måltid när det blir så dags!

Ingrid sa...

Hoppas att det blev en god middag, för det ska ju vara lite extra när det är söndag.
/Ingrid

Geddfish ♥ sa...

Lycka till med matlagningen!
Jag valde idag del 2 av min middag i fredags, den hade stått till sig riktigt väl. Kallops, mums mums. Redan färdigäten.
Trevlig söndag!

LillaSyster sa...

Varmt och soligt i Östergötland =) i alla fall sol fram till strax efter lunch började att svalna av något vid tre tiden. Varit ute och jobbat i trädgården hela dagen, men nu har jag duschat och tagit kväll =)
Att leka kan man också lära sig matte på - bra jobbat av dig!

Veronika sa...

Det har varit soligt idag här i norr men gårdagen bjöd på tre olika väder inom loppet av fyra timmar; först ihärdigt snöande från alla håll och kanter, sedan regn och därefter bjöds det på strålande solsken! Det slutade ju bra i alla fall. Det är helt normalt väder vid denna årstid men likväl står man där med rynkad pannan och stönar.

Jo mina öron har tagit del av regeringsbeslutet för Sudan, är inte alls insatt i den frågan tycker det är svårt att hänga med i svängarna politiskt för det löper in i varandra partier och annat groll. Snabba beslut är bra bara det kunde tillämpas på många andra saker också.

Lycka till med kökstjänsten
Önskar en trevlig söndagkväll
/Loka

BP sa...

Inte igen Guldkryckan, fortfarande - sol alltså. Hela åtta dagar oavbruten sol och det i april. Men ikväll verkar SMHI:s felaktiga prognos med regn idag slå in. Inte en droppe i Täby än, så...:-)

Har följt Sudan-händelserna med ett öga men inte med öronen verkar det som. Det blir för mycket krig och våld, så då blundar jag eller spelar struts - stoppar huvudet i sanden du vet;-)

Önskar dig en bra början på veckan med Ma -> Micke:-)

Äventyret framtiden sa...

Dessvärre är jag dåligt bevandrad i den svenska politiken och kan inte ha någon vettig tanke alls om det här med Sudan. Måste nog engagera mig lite mera i världspolitiken tror jag :).
Helst skulle alla krig ta slut och det med en gång, nu på stubinen!
Önskar dig en trevlig söndagskväll!

Anna i Portugal sa...

Matte som är så kul! Vad gjorde ni istället? Vad blev det för middag? Du skriver så jag blir så himla nyfiken ju. Trevlig söndagskväll hoppas jag du har!

Åke sa...

Vad jag fattat ska 100 personer ut rätt snabbt (läst på text tv) Här har vi annars vinter igen, en fotbollsmatch mellan Gif Sundsvall och Öster i super ettan fick avbrytas efter 20 minuter. Nu är väl fotbollsspelare rätt klena åxå dom kan väl halka och slå sig ;) Du får ha en trevlig vecka nu :)

Karins ordöverflöd sa...

Militär till Sudan? Det vore bättre att skicka dem
till ex.vis Eskilstuna.

Ditte sa...

En ny vecka står för dörren och här i huvudstaden lär det bli lite mulet. Men helgen och förra veckan var strålande- Så GW hann nog få lite sol på sig igår. INstämmer lite välsent på dagen med matte här. Men "tre i rad" och sänka skepp kan ju fungera. Lite logiskt tänkande där också. Elle "jatzy".
Räddningen i Sudan är redan klar med hjälp av Frankrike och jag tycker det var ett bra beslut. Hur många av oss här hemma i lugna Sverige skulle velat sitta fast där- Ja, några kanske skulle välja det men tror det är få. En del personer är tyvärr kvar men planer finns ju på hur även de ska räddas. Bra och snabbt jobbar av alla att ordna detta.
Önskar dig en bra vecka.

Lotta sa...

Då var det tisdag morgon. Hoppas du får en finfindag med massor av sol från en klarblå himmel.
Oavsett så hoppas jag att du får en toppendag :-)

wiper sa...

Vi hade en del dagar med sol men nu har vi regn, 2 gr varmt och grått.

Det var härliga lektioner och sånt behövs. Dom skall väl evakuera svensk hjälppersonal som är hotade till livet. FN har ju en massa humanitär hjälp där. Flera har blivit mördade

Ser att ni också hjälps åt med sysslorna och det är som det skall vara

Ha nu en jätteskön tisdag Micke