torsdag 13 juli 2023

En torsdag andra semesterveckan 2023.

 Snart har det gått två veckor på årets semester och vad har man då tagit sig för?
Inte är det mycket, vädret är ju som vädret oftast är under semestern i detta land, regn och rusk. (Förutom för er i Stockholm tydligen)
Men de kommande fyra veckornas fortsatta semester kommer att innehålla mer än hemmatillvaro iallafall, inte för att jag inte trivs hemma ledig, absolut inte, jag stortrivs. ;)

Är inte så värst avundsjuk på er uppåt landet med era soliga dagar, det unnar jag er och idag regnar det åtminstone inte här....än.

Men här i Göteborg, kallas Blöteborg i folkmun, så är regn lite av obligatoriskt sommartid...hallelujah som prästen sa till den lilla kråkan. ;)

Blev ju att köpa denna bok även i pappersform, passar ju så fint i min hylla bland böcker med samma inriktning, nu står den där. 

Tillönskar nu er alla en fin kväll.

12 kommentarer:

Znogge sa...

Ha ha, Blöteborg var ett bra namn på er stad! Tror att västkusten fått mer regn än östkusten och delar av Norrland. Men det är ju som det är och det är bra att ha något att gnälla över ;-)

Den boken måste jag också införskaffa för den vill jag verkligen läsa.

Önskar en god torsdagskväll nu!

BP sa...

Blöteborg hade jag inte hört - hahaha! Namnet passar perfekt verkar det som, åtminstone i år.
Ja, vad kan man göra när det bara regnar. Precis det vad du gör, titta på serier som du gillar och chilla. Det går ingen nöd på dig tack och lov.
Kul att du också köpte Boken om Dittes pappa. Vad tyckte du? Jag gillade boken skarpt!

Du verkar ha hela 6 veckors semester - underbart:-)

Ha en trevlig kväll - utan regn;-)

PS. Även idag har solen skinit. Nu är det lite molnigt och jag förväntar mig regn ikväll, precis som igår. Det regnade lite i en hel timme igår mellan klockan 23 och 24. Helt okej för mig:-) DS.

Geddfish ♥ sa...

Haha, Blöteborg! Inte så farligt med regn i Lischöping. Lite fram och tillbaka = ostadigt. Men jag kom ut och handla ändå.
Trevlig kväll!

Ingrid sa...

Kom till Gotland, det är här solen är!
Kram, Ingrid

Anna i Portugal sa...

Att bara landa hemma när semestern börjar tycker jag låter vettigt, många fyller sin semester med så mycket aktiviteter att de behöver semester när den är slut.. :)

wiper sa...

Jag bodde ju 10 år i Göteborg så jag förstår vad du menar ;). Fast jag älskar Göteborg ändå där jag haft så roligt

Härligt med såna hjältar som i den boken så jag förstår att det känns bra att ha den i bokhyllan

Ha nu en fortsatt fin semester Micke

Carita Liljendahl sa...

Man behöver inte göra så mycket på semestern - då ska vi ta det lugnt.
Speciellt om man såsom jag bara har några dagar ledigt då och då.
Skulle jag ha det jag hade förr, sex veckor betald semester, skulle jag förstås planera in lite aktiviteter, annars skulle tiden bli lång.
Önskar dig en fin fredag!

LillaSyster sa...

Jag har köpt två böcker en e-bok till min läsplatta för jag kunde inte vänta på att den förbeställda boken skulle dyka upp med snigelposten. Den tryckta versionen gav jag sedan till mamma på morsdag. En riktigt bra bok och så modig och mogen han var i unga år. Långt ifrån vad dagens unga är.....
Ha nu en fin kväll! Det var ett kul namn Blöteborg - aldrig hör det innan. Som sagt man lär sig något nytt nästan varje dag i blogglandia igår lärde jag mig Grusnejlika.

Lillan Kind sa...

Blöteborg må jag säga är ett passande namn, för nog är regn ett ganska obligatoriskt inslag i den Götebogska vardagen :D Men lite typiskt är det allt att regnet faller som mest i semestertider. Här tröstar jag mig med att det behövs, för det har varit ökensprickor i marken. Hoppas att du får njuta av härliga somriga dagar under återstoden av din semester! :)

Ditte sa...

Ja, Blöteborg verkar vara ett passande namn just i dessa tider- Men hoppas snart ni också får lite mer av det soliga vädret.
Att du trivs hemma förstår jag. Men visst är det trevligt att "vidga vyerna" när regnet drar bort. Önskar dig fina lediga veckor.
Blir riktigt rörd när jag ser pappa och boken på din blogg. Och nog tror jag att både boken och pappa passar in i din bokhylla.
Tänk vilket liv pappa Allan levde mellan 1940 och 45. Och fantastiskt att han överlevde kampen för människors och länders frihet, Men det gjorde han. En kämpe!

Susjos sa...

Lustigt att ni får så mycket regn, tyvärr är ju Blöteborg ett passande namn då...som tur är behöver man inte vara ute i regnet i alla fall!
Så fint med Allan Mann -boken i bokhyllan, som sagt, ska läsa den under semestern!
Ha det fortsatt gott!

Gunnel sa...

Min svärson är från Göteborg, jag undrar om han hört det uttrycket. Han bor i Luxemburg och där är hyfsat väder för tillfället. Ha det gott.