torsdag 28 december 2023

Våra älskade husdjur då.

Vi har vi ju numera bara två katter, Zillen och Ozzy.
Vår älskade Flizan somnade ju in för några månader sedan, trist men så blir det ju i slutändan för alla levande varelser.
 
Flizan, saknad av oss alla.

Hon var ju en "alfahona", det var hon som bestämde och tuktade de andra vid behov, inte så uppskattat av Zillen och Ozzy alltid men de trivdes trots det tillsammans alla tre.
Nu finns hon här i urnan tillsammans med Zenith, hoppas jag får med mig dem blandat med min egen aska på något vis.

Vi har funderat på att skaffa en till katt eller två men än så länge tycks ju Ozzy och Zillen trivas ypperligt ensamma, vi avvaktar således.

Ha det fint nu alla.

10 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Det är alltid sorgligt och blir väldigt tomt när en djurvän lämnar den här världen. Men de som är kvar tycks ju trivas ypperligt. Så fina de är, så välskötta.
Ha det fint du med Guldkryckan!

Ingrid sa...

Det är nog skönt för Zillen och Ozzy att få vara ensamkatter. Det kan vara knepigt att introducera en ny katt. Min dotter gjorde det och det fungerade inte alls. Hon fick hela tiden försöka hålla den nya katten från de andra och tills slut fick hon göra sig av med nykomlingen.
Ha fina mellandagar!
/Ingrid

znogge sa...

Tur att ni har två katter kvar i alla fall för det gör det lite lättare i sorgen. Då får ni fundera på saken ett tag till.

Önskar en god torsdag!

LillaSyster sa...

Alltid tungt att ta farväl av ett älskat husdjur. (Saknar min maffiga Elvis ofta.) Då får vi se om det kommer in några nya katter eller om det får räcka med godingarna O&Z

Stefan sa...

Jag är själv kattmänniska även om vi inte själva har katt just nu. Mina föräldrar hade katt under alla år under min uppväxt och det är otvivelaktigt så att de blir en i familjen och därför ganska enkelt att sörja.

BP sa...

Ja, du och frugan verkligen älskar katter. Nu när jag läser kommentarerna så förstår jag dock att det inte är en så smart idé att skaffa en eller två nya katter. Jag menar om man bor i lägenhet vill man ju inte ha "kattkämpar" runt omkring sig. Ja, inte i ett hus heller, men då kan man kanske bara <"kasta ut" kämparna;-) Eller vad vet jag, kattälskare kanske uppskattar det;-)

Fortsätt njuuuuuta av din julledighet nu!

Anna i Portugal sa...

De har de fint de två katter ni har. Och ni har det fint med dem. Härligt! fin bild!

Anki sa...

Alltid svårt när dagen kommer då man måste ta farväl ... fint ändå att ni har två kvar. Jag saknar min fina Sixten ... tur jag har Muffin :)
Ha en fin kväll och en bra fredag!

Susjos sa...

OJ, så tråkigt med Flizan, man sörjer verkligen en katt också, det är ju en familjemedlem! Så fint att ni har Ozzy och Zillen kvar.
Ha en fin fredag!

wiper sa...

Förstår att det är sorgligt att mista en djurvän, dom blir ju familjemedlemmar. Så fin hon är på bilden. Djur är verkligen olika varandra precis som vi människor. Jag vet en del i och med att min syster har haft katter så länge jag kan minnas så det är många att sörja.

Skönt att dom andra två katterna har varandra och trivs ihop.

Ha nu en fin fredag Micke