tisdag 23 april 2024

En tisdag, andra delen av arbetsveckan av fem möjliga.

Vaknade ju igår och hostan inklusive huvudvärken var borta, visserligen rann näsan betänkligt, men jag chansade och gick till kneget.
Flera andra på min arbetsplats hade också symtom, med all säkerhet, (nästan), pga pollen.
Hade ju ett viktigt möte inplanerat också förstås, ett skäl iallafall för att pallra sig iväg med en rinnande näsa. ;)

Idag blev det NP igen för niorna vilket betydde att jag hade några få elever i min vård på idrotten, men vi stannade i klassrummet, sade redan igår: Egen kudde medtages....en liten tupplur kan de väl vara värda kände jag. ;)
Men lite fick vi trots allt gjort i studieväg, inte mycket men ändå.

En yrkesmässa hade vi fått ihop till idag för högstadiet, folk som gått på skolan eller hade anhöriga på skolan ställde upp för att presentera sina yrken för elever i form av mingel med egna stationer för de inbjudna.

De där två hade väl inte gått på skolan men de bjöds in ändå och var en populär station att besöka, elever är ofta nyfikna på polisyrket.


Men nu, ha en fin kväll alla.

8 kommentarer:

BP sa...

Så duktigt att du pallade in dig till skolan ändå. Bra gjort! Det där med "jobbmässor" är roligt, speciellt för inte så motiverade elever. Där kan de se att det troligen blir människor av dom med. Det gäller ju att ha förebilder till viss mån. Enligt mig alltså.
Ja, polis och räddningstjänst är nästan alltid med på sådana jippon. Båda yrken är eftertraktade och intressanta. Sedan undrar jag om de två kvinnliga(!!?) poliserna tyckte att det var det de hade pluggat för i flera år - att stå i en skola och prata om ordningspolisen alltså...

Ditte sa...

Skönt att hostan och huvudvärken var borta när du vaknade. Men visst är det så att pollen kan ha inverkan på många.
Ja, NP ska ju göras och fint att de som inte gjorde dem kunde spendera tid hos dig.
Kul med yrkesmässan och kanske kan det inspirera eleverna till ett jobb när de får veta mer .
Önskar dig en bra fortsatt vecka.

LillaSyster sa...

Härligt att du är bättre! Polisyrket är inget som skulle locka mig och definitivt inte i dagens samhälle. Beundrar all blåljuspersonal för det jobbet de gör. Ta med egen kudde....det var en originell uppmaning. Nu kör vi på resten av veckan, snart är vi ju halvvägs =)

znogge sa...

Så skönt att du mår bättre och kunde komma iväg till jobbet. Pollen ja, nu är den säsongen här och värre lär det bli.

Elever brukar tycka det är intressant att få höra om olika arbeten och polis kan säkert locka många.

Önskar en god kväll nu!

Äventyret framtiden sa...

Ojojoj, så du har det så, bästa stålmannen eller var det det du inte är längre...läste jag igår dagens inlägg. Nå, huvudsaken är att du går åt rätt håll nu, kryar på dig ordentligt och orkar stå ut några dagar till innan det är dags för helg och för första maj.
Allt gott!

lotta sa...

Bra kämpat trotts rinnande näsa och helgens sjukdomstillstånd även om den nu var borta. man brukar ju känna sig lite sliten efteråt.
trevligt när fd elever samt föräldrar presenterar sina jobb. Polisyrket lockar många, mer än undersköterskejobbet. Hade du möjligtvis en egen liten station. Bra att du tänkte på att eleverna skulle ta med kudde :-)
Ha en fantastisk onsdag!

Marianne sa...

Skönt att det "bara" är näsan som rinner och att du orkade ta dej till skolan och mötet.
Kul och säkert nyttigt med jobbmässa, tänk om vi haft det när jag gick i skolan då kanske man hade blivit något :)

Fortsätt krya på dej nu!

Susjos sa...

Fint att du kände dej en aning bättre i alla fall. Å jag kan tänka mej att det är en spännande "station" på yrkesmässan med poliser på plats.

Ha en fortsatt bra vecka!