måndag 16 september 2024

Blev ju en bra helg...

med solsken och rekreation, 11 grader i helgen var fullt tillräckligt för mig, jag gick nämligen inte ut alls på lördagen trots allt, kände inte för det alls just då men igår tog jag mig i den där beryktade kragen och hämtade handkontrollen när jag nu ändå var ute med soporna.
Fick kört lite med några av mina spel, detta blir en trevlig höst spelmässigt, bara jag inte blir åksjuk som jag blev igår pga spelandet, det går över så fort jag vant mig igen.

Måndagen här utföll till belåtenhet yrkesmässigt, nu ska bara kvällen gå samma väg hoppas jag, den gör ju oftast det trots allt.
Blir väl att se på nyheterna 19.00 på tv4, sedan har frugan koll på vad som går på tv, vi har ju en del serier vi gillar att kika på såsom "Mord i Paradiset" fast det är först imorgon, men som sagt, hon har koll, det har inte jag riktigt.

Men nu allihopa, ha en fin kväll, det ska vi.

lördag 14 september 2024

Lördagen igång igen.

Tidig återuppståndelse denna Lördag, gårdagen avslutades ju som den skulle, i stillhet och ro.
Följer min planering från veckan inför denna helg: "ATT INTE GÖRA NÅGONTING ALLS", en helt klart underskattad syssla i vårt samhälle idag.

Rekreation, visst behöver vi det emellanåt, helst med jämna mellanrum så man håller sig flytande med näsan över vattenytan.
Har ju "gått in i väggen" en gång, vill inte göra om den resan, så roligt var det ju inte.
Vad är prioritet nr 1?
 Det är ju en själv, fick lära mig det den hårda vägen.

Anlänt i brevlådan, nu är det verkligen helg. 

Men liiite har jag dock att göra, ska gå bort till ett av våra utlämningsställen och hämta min nya handkontroll jag beställt till mitt Playstation, sen får vi se om jag orkar gå till jobbet på måndag, har inte spelat på ett halvår ju, stackars mig. ;)

Ha en fin fortsatt helg alla.

onsdag 11 september 2024

Så är vi mitt i veckan igen, det är onsdag.

 Lite lagom med trubbel yrkesmässigt denna onsdag, men som vanligt löste sig allt till det bästa, jag kan åtminstone inte göra mer än jag gjort, känns så skönt att veta det, nu får andra ta över på högre nivå inom organisationen.

Halva veckan är gjord och redan nu blir det väl att förbereda sig mentalt för en ny helg, den lättaste planeringen jag någonsin gjort som så många ggr förr, jag ska göra:

INGENTING!!!

Den absolut bästa och trevligaste sysselsättningen jag vet, att bara vara hemma, på sin höjd gå ut med soporna vid behov men i övrigt bara sitta och stirra in i väggen, eller på min tv i min mancave som det ju antagligen blir, gammal god kristlig tradition.

Har ju gått och beställt tv-serien "Saltön", har bara tre säsonger på min gamla "Tivo" men saknar den sista säsongen, för 159 riksdaler för hela serien 1-4 så var det ju bara att slå till.

Tomas von Brömssen, en av mina stora idoler, en fin människa och en toppenskådespelare.
Claes Malmberg likaså och många andra.
Kultur när den är som bäst. 

Ha det fint nu alla.

måndag 9 september 2024

Måndagen den nionde september 2024.

En dag i arbete på en skola som gick bra att genomföra, oftast gör det ju det trots allt även om det är "händelser i periferin" som påverkar lite av varje.
"Periferin" kan vara händelser utanför skolan och även på själva skolan, man lever ju ofta i sin egen bubbla yrkesmässigt och fokuserar på "sitt" så man märker inte allt utanför alltid, men information får vi ju oftast via mejl när det är nödvändigt, men långtifrån allt, det rör väl inte oss/mig så mycket kan jag tänka.
I själva verket är det nog bäst att inte veta precis allt, det kan bli för mycket av det goda ibland.
Varje vecka har vi ju husmöte iallafall, då får vi info om det mesta av vikt.

Inplanerade läkarbesök för mig både onsdag och fredag denna veckan, inget av allvarlig natur men nya prover ska tas och resultaten ska meddelas mig på plats denna fredag.

Återigen, inget allvarligt alls, bara något som måste göras enligt gällande rutin.
Slutar ju tidigare både onsdag och fredag så jag kan ta det efter jobbet...underlättar ju för yrkesutövningen jag råkar vara tvungen att utföra, brödet ska ju upp på bordet ni vet.

Ozzy och Zillen tillönskar er en fin kväll.

Så även jag.

lördag 7 september 2024

En lördagskväll i antågande...

och alla göromål för denna lördag är utförda till belåtenhet, tycker jag iallafall. ;) 
Men städat hallen och köket fick jag ordnat iallafall, nästan som terapi, det är ju så skönt när det är klart.

Har funderat mycket på skillnaden när jag var liten gentemot nu, speciellt då vid vår tv.
När jag var liten fanns inget på tv alls när man tex var sjuk på vardagarna, men visst, det fanns utbildningsradion och språka på serbokroatiska, det var ju ett ganska klent utbud, idag finns däremot allt, något som är bättre än förr iallafall.
DVD fanns inte, inte ens video, hujeda mig, att man inte avled. ;)

Ozzy och Zillen tillönskar er en fin eftermiddag och kväll.

Ta hand om er. 

fredag 6 september 2024

Och så kom det ju en fredag igen.

Som jag väl skrivit tusen gånger förr, bästa arbetsdagen på veckan, arbetstid 08.00-14.00, blir knappt bättre än så, skulle isåfall förstås vara en semesterdag men de sparar man ju så länge man kan, eller tills de behövs iallafall.

På tisdag nästa vecka har vi friluftsdag med hela skolan, men vår grupp slipper, det ställer till det för mycket för våra elever, dessutom har ingen lust att springa eller promenera i en skog, lätt att springa vilse där och jag svär på att det finns krokodiler där i vattendragen, jaja, jag vet, jag ska byta medicin. ;) 
Två av eleverna får gå iväg och springa med sina klasser dock, ja, alla tillhör en "vanlig klass" trots att de går hos oss.
Vi andra kör enligt schema förutom att vi tar en promenad i området, bra att röra på sig säger socialstyrelsen ju, får väl tro på det då. ;)

Men nu ska helgen så sakteliga inledas för oss här på femte våningen, middagen är ännu på planeringsstadiet men allt ligger framme på diskbänken redo för mig att bara sätta igång.

Ha nu en fin helg allihopa, det ska vi.


onsdag 4 september 2024

Onsdag den fjärde september, tredje dagen av arbetsveckan.

Aningen tuff arbetsdag men inte mer än att vi klarade av det, händelser i området igår påverkade vår vardag på skolan som så att så många vuxna som möjligt fanns  på plats för att säkra upp.
Polisen jagade ifatt en person på torget och fällde vederbörande till marken, (enligt vad som sägs i området, i själva verket krockade individen med en stolpe) vilket resulterade i att ambulans tillkallades och förde iväg personen till sjukhus.
Alla känner ju alla i området tycks det, det blir som det blir men allt avlöpte väl.

Schemat är ju som det är, lite väl korta mellanrum mellan aktiviteterna där, är under förändring men det tar sin tid, antar jag, vi har ju ingen expert på scheman längre så det blir som det blir men undertecknad kom hem även efter denna arbetsdag.
Slit och släp, aldrig är det annat som Svensson sade i "Hedebyborna". ;)

Men nu ska kvällen snart avhandlas hos oss två här på femte våningen i Bergsjön, god mat och lite gott i glaset kanske, det är ju ändå "lillelördag". ;)

Ha nu en fin afton alla.

måndag 2 september 2024

Måndagen den andra september 2024.

Första arbetsdagen i denna månad är således avklarad, vikarie till första idrottslektionen denna veckan kl 08.00, ordinarie personal var på utbildning.
Blev ett avslaget inlägg i skolvardagen, idrott i klassrummet med planering av ordinarie personal för ändamålet.
Hade varit roligare om jag fått hålla i lektionen, hade slängt planeringen i papperskorgen och spelat kort med ungarna istället, men, det ska ju inte alltid vara roligt på en skola, det fick de små erfara idag, stackars satar. ;)

Hemkunskapen förra veckan, riktigt uppskattat av de flesta eleverna, en och annan ville inte äta sina plättar dock trots hemmagjort sylt som fröken hade gjort hemma.
Idrottshallen, dit vi inte gick idag, en skylt som ju beskriver hur det ska vara, borde vara iallafall, barn är ju barn och ska så få vara.

Dagens schema i klassen då:

Tidig hemgång för dem iallafall.

Men nu, ha det bäst allihopa.

söndag 1 september 2024

Blev ju en fin kräftskiva igår....

 med ena fjärdedelen av familjen, det blev färdtjänst dit och färdtjänst hem, underlättar ju så mycket att inte behöva ha folk som skjutsar hela tiden, stället ligger ju lite för avsides  för att man ska kunna ta bussen, frugan orkar ju inte gå så långt, ja, inte jag heller om sanningen ska fram. 

Men nu är det söndag och vi har en hel sådan att njuta av innan jag åter måste börja tänka på morgondagens yrkesutövande.
Det är ju mycket på skolan just nu, kan ju av sekretesskäl inte skriva om det men vi har ju iallafall regler på skolan som följs, om en elev till exempel slår en annan elev så blir det en polisanmälan direkt, så, då vet ni lite om regelverket iallafall. 
Vi har ju personal på skolan som är anställda av socialtjänsten, underlättar ju förfarandet vid övertramp av dessa regler.

Middagen här kommer att bestå av fläskkotlett med kokt potatis och någon god sås som undertecknad kommer att lägga all sin kärlek på idag.
Vattnar sig ju i munnen redan nu innan man ens ätit frukost ännu.

Gårdagens begivenhet i bilder:
Går ju åt en del kräftor med så många gäster, gott var det verkligen.

"Barnbordet"...ingen sprit men i övrigt som "vuxenbordet".

Lite regler och 22 snapsvisor, det sjöngs en hel del.


Visst var vi snygga? ;)

Ha nu en fin dag allihopa.