onsdag 3 juli 2024

Semesterdag nr tre, en onsdag.

 Fick ju bli lite beställning av både förnödenheter och medicin idag för hemleverans.
Apotea tillhandahåller ju det mesta förutom "kylvaror" typ insulin , den tjänsten finns ännu bara i några få städer tycks det.
Mathem fick stå för förnödenheterna denna gång, passade på att även beställa lite konserver för framtida bruk, är man "prepper" så är man ju, kristider i form av problem med betalningar i butik kan ju komma när som helst, krig? Nja...jag undrar det jag men vad vet väl jag om det?

Preppa då..finns hur mycket som helst att köpa, en maträtt som per person kostar ungefär en hundring styck, håller i 10 år i sin behållare enligt  beskrivningen. 
Tror jag håller mig till en konserv eller två för 25-30 kr styck, håller inte lika länge i förvaring..men ändå.
Ett tält kanske, priser ifrån 1800 kr till runt 20 tusen, jo, man kan tjäna pengar på prepping också.
Man kunde till och med ha en vedkamin i ett av tälten, funderar på att kika på om det finns gamla armetält från något gammalt överskottslager, typ sådana de har i "Repmånad" som ni kanske minns.
Alternativ finns det ju:

Begagnat på Kvibergs överskottslager, 12-mannatält inklusive allt, finns för 20 personer också tydligen, ja jösses.

Yes. why not?

Men nu gott folk, ha det bäst.

tisdag 2 juli 2024

Semesterdag nr 2, en Tisdag.

 Fick ju bli lite inköp av "malt" igår, tog inga bilder inne på systembolaget denna gång, glömde, men jag fick denna iallafall:
Finaste skylten ju om man frågar mig. ;)

Tisdag är det ju, på gården här håller de på med att sätta upp nya fotbollsmål, alldeles bredvid vårt nya utegym, som ännu inte är klart, det skulle ju vara klart efter midsommar, men det stod inte hur långt efter. ;)
Tänk, en hel vecka stod materialet där utan att någon stal det, jag är banne mig helt överväldigad. ;)

Blir väl bra det där vart det lider, fint att de satsar lite på ungarna här i området.
En fastighetsägare som satsar på omgivningarna ska man ju vara rädd om.

En ett par dagar gammal bild, finns även att se på instagram som några av er sett, han är ju så söt våran Zillen.

Men nu gott folk, ha en fin Tisdag.

måndag 1 juli 2024

Semesterdag nr ett, en måndag

 Jo, om man bortser ifrån de fyra dagarna jag tog ut i början av januari förstås, härligt hur som helst.

Måndag, sååå skönt att slippa gå till en arbetsplats en måndag, men jag ska bortse från att jag har semester, det finns ju annat att fokusera på.
Såsom städning tex, min mancave kändes lite som ett grustag igår, blev att dammsuga och "swiffa" så att det blev uthärdligt igen.

Frugan kom hem i lördags från High Chaparral, det hade varit trevligt som sjutton med familjen, men varmt, jo, det är ju den årstiden.
Dessutom var hon röd som en kräfta när hon kom hem, fint väder därborta tydligen, här regnade det, hela dagen...skönt att inte behöva gå ut då tyckte undertecknad.

Men nu är det ju måndag, blir lite städning idag också, hallen och köket denna gång, hallen är ju det första folk ser när de kommer på besök, är ju fint att slippa släcka lampan och be besökarna att ta av sig eventuella glasögon. ;)
Chilli på balkongen i frugans regi, det artar sig minsann..fast hon gillar inte chilli egentligen, hoppas de inte är alltför starka då.

Men nu, ha det gott alla.