onsdag 31 juli 2024

En sista ledig onsdag denna semester 2024.

Mycket utevaro igår och i förrgår, man får ju passa på när vädret är fint och stabilt.
Blev lite ytterligare stödköp hos vår icahandlare, frugan ville komma ut lite och en försändelse skulle ju hämtas ut dessutom.

Men nu är ju onsdagen här och vi har en hel dag att nyttja till vad vi vill, det är ren och skär lyx, inga måsten alls, bara vara, min favoritsysselsättning. 

Dvd och lite snus är en bra kombination... ska banne mig inte sätta min fot utanför dörren idag...så det så. ;)

OS fortgår ju, en del medaljer är redan bärgade, många till ska det väl bli, hoppas jag.
Jag kollar ju inte på allt, hustrun är mera inbiten i fosterlandets strävanden efter erkännande och ära.
Tur hon har koll, annars hade jag missat hälften tror jag.

Ha nu en fin dag allihopa.

söndag 28 juli 2024

Sista söndagen på länge där man inte behöver lägga sig i tid...

 för att orka upp till arbetet.
Landningen för att komma rätt i den sista semesterveckan har påbörjats men samtidigt får man ju ändå leva sig igenom denna söndagen.

Mycket med OS på tv blir det ju men än har inte den rätta känslan infunnit sig, , vi får väl se om den kommer så småningom.
Känns lite avslaget alltihopa efter den invigningen, speciellt bra producerat var det ju inte enligt mig, kommentatorerna hade inte fått någon info om artisterna som skulle vara med så där satt väl både vi och dem ibland och undrade vad för jäkla artist det var.
Vi tröttnade där ganska snabbt och tryckte över, så kan det bli ibland och det där med "sista måltiden" undrar jag hur de kunde komma på inför en OS-invigning.
Obegripligt.

Duplantis ser vi fram emot iallafall, och kanot, det blir ju spännande.

Hittade bilden inför nästa söndag, bra att ha tillhands. ;)

Ha det bäst nu alla.

lördag 27 juli 2024

Lördag, den näst sista under denna semester.

Om en vecka ligger man väl i fosterställning och kvider något om att man inte vill tillbaka till kneget, det får väl bli som det kan med det antar jag men visst ska det trots allt bli kul att träffa en del kollegor igen, några av dem iallafall. 

Satt och inväntade regnet igår hela dagen nästan och till sist visade sig prognosen vara rätt, tyvärr, men ändå.
Vad vore väl en sommardag utan regn?
Undertecknad försöker tänka positivt men gör ett dåligt jobb. ;)

Fick bli en liten utflykt ner till ICA igår, behövdes lite stödköp så här emellan beställningarna online, hittade allt jag skulle ha och nyttjade rabatten som stamkund så jag slapp undan 63 kr billigare, även en liten slant är ju en slant som kan användas till annat. 

Men visst är den fin, som ett fotografi nästan ju.

Tillönskar er nu en superb Lördag allihopa.

fredag 26 juli 2024

Näst sista semesterfredagen 2024.

Den 5/8 påbörjas mitt nya läsår, lärarna påbörjar sitt nya läsår den 12/8.
Vad gör man då den första veckan utan en massa störande element som en hög med lärare ?
Svaret är ju som brukligt är: Minsta möjliga, ska någon sätta mig i arbete så får de springa fort. ;)

Lönedag är det ju, eller lönehelg som en del väljer att kalla det, för mig kvittar det lika, alla räkningar går iväg och en liten slant blir det ju över till sparkontot, inte så mycket kanske just denna gång pga semestern men ändå lite iallafall.

Hustruns ansträngningar i vår OAS har ju gett resultat, hon har även tagit bilden, hon kan det där bättre än mig, eller så har hon en bättre mobiltelefonkamera. ;)

Men nu gott folk, ha en fin inledning på helgen. :)

onsdag 24 juli 2024

Och så kom onsdagen krypande över det beryktade krönet.

 Börjar ju så sakteliga närma mig sista semesterveckan av årets semester.
Bara att njuta så mycket det går tills det åter är dags att återvända till saltgruvan.

Fick ju en förfrågan av "Äventyret i framtiden" om när min pension beräknas infalla, oj, det är långt dit, är endast 55  så än så länge blir det att slava i många år.
Det är ju anledningen till att jag spelar på Keno, fast då räcker det ju inte med 5 kr i vinst några gånger i veckan, hujeda mej. 
Men nån gång så...kanske. 

Strax ska jag ställa mig vid spisen och tillaga en sen lunch, eller tidig middag beroende på hur man ser på det, högrevsburgare med bröd står på menyn denna gång, nog dags att starta detta uppdrag innan det byter benämning till kvällsmat. ;)

Lite vin till maten är ju inte fel alls. 

Ha en fin eftermiddag/kväll alla.

tisdag 23 juli 2024

Ytterligare en tisdag under semestern 2024.

Och visst njuter man, jag struntar i om det regnar, jag njuter ändå, så det så.
Igår när jag lade ut min blogg så regnade det bara lite, men när jag senare skulle ner till systembolaget, när annars?, så öppnade sig himmelens alla kranar för fullt, mitt 20 år gamla paraply fick sig en rejäl uppgift för att skydda mig från väta, det gick väl sådär, men njöt, det gjorde jag ändå. ;)

 Biden kastade in handduken till sist ju, det var nog det bästa som kunde hända annars hade "trumpen" vunnit rakt av, nu finns det iallafall en möjlighet att USA får en riktig president, en kvinna till och med ju om man har tur.
Blir ett spännande presidentval denna gång,när Trump vann förra gången så trodde man ju att det var ett skämt, det var det inte. :(

Ozzy har hittat sin nya plats här på femte våningen, PÅ en låda, fungerar det också tydligen. ;)

Ha en fin dag nu alla fina läsare av denna blogg, kikar in till er allteftersom.

måndag 22 juli 2024

Då var det måndag igen...

 och vi har gått in för landning för att ta tag i semestervecka nummer fyra, så här skulle jag kunna ha det jämt fast jag får väl vänta till pensionen antar jag, spelgudarna, eller guden för Keno iallafall, flinar betänkligt när jag allt som oftast bara vinner 5 kr, pottsork. ;)

Solen sken hela dagen igår, fläktarna fick arbeta hela eftermiddagen och kvällen, bra att ha de där, skönt med riktiga sommardagar ibland, det är vi ju inte så bortskämda med här i dessa tider.
Men idag regnar det ju förstås, öknamnet "Blöteborg" för min stad gör skäl för det återigen.

Vattenläckan i fredags höll de på med till sent på kvällen, kanske även på natten men då sov jag ju, nu ser det ganska bra ut igen och det fattas bara lite ny asfalt.

Gårdagens "foodoramåltid" förevigades för eftervärlden, dåligt fotograferat men man kan ju inte lyckas jämnt, speciellt inte jag. ;)

Men nu får ni ha en fin måndag allihopa oavsett väder, det ska vi.

lördag 20 juli 2024

Då var det helg...

och gårdagens lilla familjemiddag avlöpte som den skulle, trevligt och riktigt gott, hustruns lasagne håller alltid vad den utlovar.

Ett litet hål mitt i gatan uppstod plötsligt, gamla vattenledningar är väl orsaken antar jag.
Har alltid undrat vad så många gör på samma plats vid en sådan här händelse, fyra personer och en i grävskopan.
Nån nytta gör de väl antar jag. ;)
Två till då fast de hade nog en annan uppgift på plats.

Ozzy undrade vad för oljud det var utanför.
Glaset måste putsas och mattan sopas..jodå..jag vet. ;)

Tomaterna är på gång äntligen, fick höra att det är så lite varstans just nu, vädret har väl ställt till det lite antar vi.
Hustrun står för detta foto, hon är bättre på växter än mig.

Ha nu en fortsatt fin dag alla.

fredag 19 juli 2024

Välkommen fredag.

Känner mig som Robinson Crusoe nästan, en "fredag" är inte fel alls. ;)

Visst läste man många böcker som liten, "Robinson crusoe", "Resan till jordens medelpunkt", nästan så man ville åka till Island där ju, "En världsomsegling under havet" och många fler.

Även i vuxen ålder fortsatte ju detta intresset för att läsa men numera är det mest ljudböcker som står på tur nedladdade i min mobil, mycket enklare för undertecknad som ofta har lite att pyssla med här hemma eller på väg någonstans så man kan lyssna samtidigt.

Enligt planering så skulle vi haft familj på besök kommande söndag men det tidigarelades till idag...alltid kul när de kommer över på en kaffe/middag eller vad det nu må vara men lite extra städning fick jag till igår iallafall, inte för att det behövdes men det skadar ju inte med en inspektionsrunda inför besök. ;)

Men nu får ni ha det så fint alla.

Robinson hälsar så gott. ;)

onsdag 17 juli 2024

Tredje onsdagen under årets semester.

 Och det är således snart en ny fredag, känns riktigt skönt får jag ju ändå säga, två veckor kvar av semestern, det ska man ju kunna överleva. ;)

Gothia cup har ju pågått ett tag nu, började i söndags och pågår till på Lördag, 1875 lag är registrerade till årets evenemang, jag lovar, spårvagnarna är fullsatta mest hela tiden, med andra ord, inte läge att ta sig ner till stan.
Kul för alla ungdomarna, en bra grej med andra ord trots allt.

Hustruns stolthet i vår oas på femte våningen, årets paprika som i slutändan ska bli gula.
Jordgubbarna och tomaterna lyser med sin frånvaro ännu, de får gärna vara gula eller till och med randiga om så är, bara det blir "något".
Lite humor, men lite så är det allt ibland. ;)


Tillönskar er nu alla en fin eftermiddag/kväll.

tisdag 16 juli 2024

Andra dagen i tredje veckan av semestern anno domini 2024.

 Måndagen gick ju i regnets tecken helt och hållet, lyckades hitta ett uppehåll så jag kom ut med soporna iallafall, fast det var på det beryktade håret.
Semestern 2024 går till historien som väldigt blöt, inget att göra åt, bara att genomlida och sysselsätta sig...inomhus. ;)

Vår vattenskadade gavel på huset håller på att torka till, många veckor de höll på, hoppas det håller nu iallafall.

Men nu är det ju Tisdag, efter Spaniens seger i söndags så känner jag mig ganska mätt på detta med fotboll, men våra nya fotbollsplan är ju under uppbyggnad där nere, ser fram emot när det är klart så kidzen kan spela.

"Pang i bygget"...men visst känner man så idag när man inte kan laga sin bil själv utan att behöva lämna in den...världen har blivit knepig. ;)

Jo..hahaha. :)

Ha det fint nu alla.

söndag 14 juli 2024

Andra helgen på semestern 2024.

Final i fotbollen ikväll, spännande verkligen efter ett ganska så avslaget EM enligt mig och många andra, må bästa lag vinna.
Hoppas det kommer mer damfotboll snart, inga primadonnor där inte som ligger kvar på gräset kvidande av spelad smärta, jag längtar verkligen.

Men nu är det ju helg, dags att komma på vad middagen ska bestå av, detta är höljt i dunkel än så länge. ;)

Lite så är det nog, goa gubbar. 
Sådana barnprogram görs väl inte idag, men då jag har dålig koll på barnprogram idag så ska jag väl egentligen inte yttra mig men bananer i pyjamas kan jag vara utan.
Det var bra barnprogram förr iallafall.

Ha nu en fin dag.

lördag 13 juli 2024

Lite bilder då denna lördag.


Bp undrade var växterna stod på balkongen...här är de, tomaterna har inte "kommit" ännu, undrar om de kommer överhuvud taget?

Våra nya fotbollsmål är klara, åtminstone ett av dem, det andra är på gång.


Rymdtorget...ja va sjutton...helt ok. :)
Hur som helst, har det bäst alla.

fredag 12 juli 2024

Tionde semesterdagen 2024.

Fredag är ju alltid trevligt när den väl anländer även om man har semester, det sitter väl i ryggraden antar jag på något underligt vis.
Skönt med ledighet är det ju iallafall oavsett vad för slags ledighet.

Vår oas äntligen anpassad för regn, nu kan man sitta där vid uppehåll iallafall och man slipper flytta på alla krukor så att de inte svämmar över.
Vi ger således upp våra försök att ha det som tidigare på balkongen, det håller inte längre.

Men hur det nu än är med allt, jag fortsätter min semester, hela tre veckor kvar i skrivande stund, bara att fortsätta njuta.. även om det regnar. ;)

Nog så viktigt ämne detta, många som ju väljer att ta sina liv, ett enda självmord är ett för mycket.

Ha det bäst nu alla.

torsdag 11 juli 2024

Torsdag i andra veckan av semestern 2024.

Någon större aktivitet har vi ju inte bedrivit hitills denna semestern, bara tagit det lugnt och njutit av all "egentid" vi nu har tillhands tillsammans.
Nu har ju inte vädret tillåtit några större mängder av uteaktiviteter, bara att bita ihop och njuta av soffhäng och kulinariska äventyr vid spisen.

Morfar och lilla "vavva", en Chihuahua som vi hade när jag var liten, min mormor och så jag i hennes knä. 
Över 50 år sedan det där, jag var söt då, inte lika söt idag då sådant går över med åren som tur är. ;)

Förklaringen till "skampålen" då vid vårt utegym, man ska tydligen ha gummisnören till denna, sådant som min läkare rekommenderade en gång i tiden och fick på ett ställe dit jag blev remitterad, aldrig använt dem, undrar om jag har dem kvar?
Kanske kan ge dem till någon som behöver eller vill ha?
Vill ju inte bli till åtlöje i hela kommunen genom att använda dem själv.
Hade ju säkert ramlat och slagit mig sönder och samman. ;)

Men nu gott folk, ha en fin dag, det ska vi.

tisdag 9 juli 2024

Andra veckans semester...Tisdag.

Äntligen sommarväder nu denna tisdag, en dag iallafall utan att man riskerar att utveckla gälar när man går ut.

Fick bli en tur ner till rymdtorget för mig och frugan idag, hon hade ett par paket att hämta ut och dessutom fick apoteket ett besök, lite grejer till hennes tänder så att de sitter fast..lim..varvid ett besök på ICA stor på tur.
Nötkött hade vi ont om i frysen så det blev några kg av detta och lite bröd som också var på upphällningen, ett stödköp kort och gott till våran inhandling online under en månad.


Två bilder utifrån på vår gård, underligt att jag ofta får med mitt pekfinger längst nere i bilderna, fingeravtryck när det väl är som sämst. ;)

Ska tydligen bli skitväder imorgon enligt prognoserna, ja va sjutton, är det svensk sommar så är det ju.
Det är ok, jag slipper gå ut, alltid något.

Ha nu en fin inledning av denna tisdagskväll alla.

söndag 7 juli 2024

En söndag innan ytterligare en semestervecka.

Blir väl knappt bättre än så kan jag tänka, så är det ju, absolut inget att beklaga sig över, förutom vädret då kanske men det är ju som det är, ingen ide att engagera sig i det.

I brist på utlandssemester i år också, är för varmt överallt tycks det och till nordpolen går det inga direktflyg ifrån Landvetter, så blir det att att kolla på sällskapsresan, Lasse Åbergs klassiska film ifrån 1980. 
Suntrip, helt i min smak. ;)

Fotbolls-EM går emot sitt slut, ett avslaget EM om man frågar mig, en och annan match har väl varit ok, inte för att jag kikat på så många helt och hållet, men ändå.
Nu kommer istället OS snart, ser fram emot detta verkligen, hoppas det regnar då också så man slipper sitta och svettas framför vår tv alltför mycket.

Nu är gymmet öppet för allmänheten:
Har inte klurat ut än om man ska sitta på dem för vila eller kliva över dem i någon slags gymnastisk övning.

Denna ska jag kanske kunna klura ut?

En skampåle? ;)

Beskrivning mm.mm.

Nåja, det får blir som det kan med detta, ska ta med frugan ner så fort regnet upphör så hon förklarar hur man ska göra.

Ha det nu så underbart ni kan alla, det ska vi.

lördag 6 juli 2024

En lördag under semesterledigheten...

känns ju nästan lika härligt som en vanlig lördag mellan arbete, fast bara nästan. 

Får bli en egengjord köttsoppa idag till huvudmåltid, hustrun hade ju köpt in en massa grönsaker som inte får förfaras, blir ju riktigt gott med ett par buljongtärningar i .
Ibland köper vi in lite för mycket ingredienser till olika måltider, blir att kämpa på med att inte behöva kassera det, så är det ju.
Hittade en gammal citron i kylskåpsdörren häromdagen, den låg gömd under något som vi inte använt på länge, krympt hade den, som bara den ju, nåja, en citron är väl inte hela världen, men ändå.
Kunde ju lagt den i groggen, fast jag har ingen sprit hemma, fel årstid för sprit, kunde ju lagt den i ölen..men...nja...nääää.!! 

Vädret då?
Äh, så länge jag inte får simhud mellan tårna pga allt regn så får man väl vara nöjd.
Bra inomhusväder således. ;)

Gammal bild i repris av vår älskade pysen som gick till andra sidan för så länge sedan, saknad av både oss tvåbenta och fyrbenta, om de nu har sådant minne förstås.

Ha nu en fin lördag alla.

fredag 5 juli 2024

Semesterdag nr fem, en fredag.

Man kan väl inte påstå att vädret ligger på topp direkt men det är ju svalare i lägenheten pga detta, tacksamt trots allt att slippa ha på de högljudda fläktarna.
Typisk svensk sommar, två dagar med värme och sju dagar med regn, prisa gud. ;)

Vår oas har ju börjat arta sig, och som svar på en kommentar från Bp om jag minns rätt, jodå, vi har tomatplantor även i år, fast det visste jag inte när kommentaren skrevs, finns ju inga tomater där ännu, men blommor som tydligen är typiskt för tomatplantor finns det, tyvärr kan jag inget om det så det blir ju som det kan med detta.

Blir ju snyggt detta.

Så såg det ut häromdagen, fotona tagna genom staketet, blir nog bra detta i slutändan.
Efter midsommar var det ju...!  ;)

Men nu, ha det bäst alla läsare av denna blogg.

onsdag 3 juli 2024

Semesterdag nr tre, en onsdag.

 Fick ju bli lite beställning av både förnödenheter och medicin idag för hemleverans.
Apotea tillhandahåller ju det mesta förutom "kylvaror" typ insulin , den tjänsten finns ännu bara i några få städer tycks det.
Mathem fick stå för förnödenheterna denna gång, passade på att även beställa lite konserver för framtida bruk, är man "prepper" så är man ju, kristider i form av problem med betalningar i butik kan ju komma när som helst, krig? Nja...jag undrar det jag men vad vet väl jag om det?

Preppa då..finns hur mycket som helst att köpa, en maträtt som per person kostar ungefär en hundring styck, håller i 10 år i sin behållare enligt  beskrivningen. 
Tror jag håller mig till en konserv eller två för 25-30 kr styck, håller inte lika länge i förvaring..men ändå.
Ett tält kanske, priser ifrån 1800 kr till runt 20 tusen, jo, man kan tjäna pengar på prepping också.
Man kunde till och med ha en vedkamin i ett av tälten, funderar på att kika på om det finns gamla armetält från något gammalt överskottslager, typ sådana de har i "Repmånad" som ni kanske minns.
Alternativ finns det ju:

Begagnat på Kvibergs överskottslager, 12-mannatält inklusive allt, finns för 20 personer också tydligen, ja jösses.

Yes. why not?

Men nu gott folk, ha det bäst.

tisdag 2 juli 2024

Semesterdag nr 2, en Tisdag.

 Fick ju bli lite inköp av "malt" igår, tog inga bilder inne på systembolaget denna gång, glömde, men jag fick denna iallafall:
Finaste skylten ju om man frågar mig. ;)

Tisdag är det ju, på gården här håller de på med att sätta upp nya fotbollsmål, alldeles bredvid vårt nya utegym, som ännu inte är klart, det skulle ju vara klart efter midsommar, men det stod inte hur långt efter. ;)
Tänk, en hel vecka stod materialet där utan att någon stal det, jag är banne mig helt överväldigad. ;)

Blir väl bra det där vart det lider, fint att de satsar lite på ungarna här i området.
En fastighetsägare som satsar på omgivningarna ska man ju vara rädd om.

En ett par dagar gammal bild, finns även att se på instagram som några av er sett, han är ju så söt våran Zillen.

Men nu gott folk, ha en fin Tisdag.

måndag 1 juli 2024

Semesterdag nr ett, en måndag

 Jo, om man bortser ifrån de fyra dagarna jag tog ut i början av januari förstås, härligt hur som helst.

Måndag, sååå skönt att slippa gå till en arbetsplats en måndag, men jag ska bortse från att jag har semester, det finns ju annat att fokusera på.
Såsom städning tex, min mancave kändes lite som ett grustag igår, blev att dammsuga och "swiffa" så att det blev uthärdligt igen.

Frugan kom hem i lördags från High Chaparral, det hade varit trevligt som sjutton med familjen, men varmt, jo, det är ju den årstiden.
Dessutom var hon röd som en kräfta när hon kom hem, fint väder därborta tydligen, här regnade det, hela dagen...skönt att inte behöva gå ut då tyckte undertecknad.

Men nu är det ju måndag, blir lite städning idag också, hallen och köket denna gång, hallen är ju det första folk ser när de kommer på besök, är ju fint att slippa släcka lampan och be besökarna att ta av sig eventuella glasögon. ;)
Chilli på balkongen i frugans regi, det artar sig minsann..fast hon gillar inte chilli egentligen, hoppas de inte är alltför starka då.

Men nu, ha det gott alla.